Open Call: DOKbewoners 2018

Wat er gebeurt op DOK wordt bepaald door de DOKbewoners. Voor 2018  is DOK op zoek naar nieuwe DOKbewoners, residenties die DOK mee vorm én kleur geven met creatieve manoeuvres. Samen met de bewoners biedt DOK ruimte aan initiatieven op vlak van cultuur, kunst, sport, sociaal-cultureel, ecologie en welzijn.

CRITERIA
DOK wilt nadrukkelijk nieuwe ideeën, beginnende collectieven en projecten hosten. DOK staat open voor voorstellen door zowel individuen, buurtbewoners en kunstenaars als die van collectieven of organisaties. DOK is gastheer voor residenten die voor langere tijd een plek zoeken. De voorstellen worden afgetoetst aan volgende criteria: ondersteuning bieden aan een creatieve stedelijke dynamiek,  (artistieke) vernieuwing, experiment en ontmoeting. De nieuwe DOKbewoners worden ook gekozen aan de hand van de VISIETEKST DOK 2018.

DOK BIEDT 
Het hele jaar door kan je werken en creëren op DOK. Vanaf mei tot eind september kan je publieke activiteiten ontwikkelen. DOK zoekt samen met jou naar een kader (inhoudelijk en logistiek) om je project te ontwikkelen en biedt haar netwerk aan. 

De beschikbare ruimte & ondersteuning hangt af van de noden van uw project. DOK beschikt over een aantal zones zoals de kantine, box (concert/theaterzaal), voortuin, keuken, bureau, markt, vergader/werkcontainer die je deelt met de andere DOKbewoners. DOK heeft een aantal containers die je volledig kan claimen voor jouw project. Je kan ook een eigen plek bouwen of plaatsen op DOK (container, bus, boot, hut,…). Hou rekening met het openluchtkarakter van DOK. Je betaalt geen huur, maar we vragen aan de DOKbewoners om af en toe in te zetten op de DOKzondagen. Deze zondagen gelden als de opendeurdag voor DOK. Iedere zondag is er ook een open matinee die je kan invullen en iedere donderdag wordt de kantine geopend door een DOKbewoner.

Wil je weten hoe het allemaal in zijn werk gaat op DOK? Lees dan het JAARVERSLAG DOK 2017


SEIZOEN 2018

  • Opening op 29 april

  • DOK opent zijn deuren iedere zondag van 11u tot 22u voor publiek
  • DOKbewoners openen de kantine iedere donderdag
  • DOKbewoners kunnen DOK ook openen op andere dagen
  • DOK sluit altijd om 24u

  • Slot van het seizoen is gepland op 30 september
     

JAARTHEMA 2018
In verleden zette DOK in op gastvrijheid, flexibiliteit, superdiversiteit en mobiliteit, zelfbestuur, boerenverstand en de term “radicaal". De jaarthema’s van 2017 hebben een aantal gevoeligheden en vragen blootgelegd. Horen religie en politiek thuis op DOK? Hoe behouden we een open karakter terwijl we nieuwe ideëen én stadsdynamieken hosten? We vinden het belangrijk dat de DOKbewoners hun autonomie behouden én DOK als uitvalsbasis kunnen gebruiken. Alsook de dialoog onderling aangaan én elkaars standpunten erkennen.

In 2018 willen we kiezen voor een nieuw thema met name “erkenning", dat we als methodiek willen gebruiken. I HEAR YOU!

© D. Trump

HOE INDIENEN                
Stuur een korte omschrijving (wat is je plan, waarom, wat heb je nodig en wanneer wil je starten) van jouw project door naar liesbeth@dokgent.be. Deadline om in te dienen is 23 maart - 18u.

Deze bewoners hebben reeds ingetekend voor 2018: cirQ, Democrazy, BLANCO, Topo Copy, Cosy Cozy, Metal Crew, NVOVKB, Zwijgen is geen Optie, Buurderij, GROEnTEN uit GENT, Refu-Interim, Cee Pil, Playfield...


▶︎ VISION DOK 2018 (ENGLISH VERSION) ◀︎