2017 - Workshops Labland: bouwmaterialen van de toekomst

In het begin van de zomervakantie begon Labland op DOK aan een groots project: een demonteerbare woning bouwen uit recuperatiematerialen. Nu, twee maanden later, is er al heel wat te zien. De basisstructuur, de dakstructuur en de vloeropbouw zijn rond, de trap is geplaatst en twee buitenwanden staan rechtop, waarvan een met een raam. Begin augustus hielpen ook de deelnemers van MEDS een handje met teken- en denkwerk, en maakten ze een 3D-simulatie van de woning.

Naast de tastbare resultaten is er ook heel wat kennis opgedaan. In workshops werden verschillende bouwmaterialen uitgeprobeerd, en de basisprincipes – demonteerbaar bouwen én met recuperatiematerialen – maakten een nieuwe, creatieve aanpak noodzakelijk.De opgedane expertise wil Labland dan ook verspreiden. De komende weken organiseren ze op DOK maar liefst vier workshops rond verschillende materialen:

Heb je, naast deze workshops, interesse om mee te werken aan de demowoning op DOK? Dat kan! Labland kan altijd vrijwilligers gebruiken. Je kunt hen bereiken via contact@labland.be. Daar kun je hen ook laten weten als je nog bouwmaterialen ter beschikking hebt. Vooral isolatiematerialen (rotswol, houtwol, EPS-platen) zijn zeker nog welkom.