2017 - Het jaar van BLANCO: een overzicht

Voor het derde seizoen op rij nestelt BLANCO zich dit jaar als bewoner op DOK en geeft maandelijks drie grote ramen aan de kade als canvas aan een andere kunstenaar.

Een aantal sleutelwoorden en de seizoensvisietekst van DOK vormen hiervoor het vertrekpunt. Door de jaren heen werkte DOK al rond verschillende sleutelwoorden: grenzen, flexibiliteit, mobiliteit, vertrouwen, deelatelier met publieke functie, gastvrijheid, superdiversiteit. In 2017 stonden zelfbestuur, boerenverstand en radicaal centraal.

Ondertussen is ook het programma voor september bekend, wat betekent dat we alle kunstenaars van 2017 kennen. Tijd voor een overzicht!

Voor meer info over BLANCO kan je altijd terecht op hun DOKbewonerspagina.

* MEI
Stephanie Van de Velde - "The art of making an entrance"Info: 

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

* JUNI
Renée Pevernagie - "The Blue Hour"

Pastel and charcoal on paper (3 x 150 op 210 cm)

The work of Renée Pevernagie emulates the visual effects that may be experienced in analogue photography and cinema. There is a reference to the images that are projected on the white screen in a dark environment, or the picture that is being developed in a photographer’s darkroom. In her drawings the image appears through the light that comes out the dark surface. These in-between gradations are fascinating. It is as if the image is disappearing or is getting through. It is situated somewhere between the visible and invisible. The question is: How deep is the perspective in an emerging image?

Info: 

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
* JULI
Robbert Van Wynendaele - "De tweekoppige minnaar"


Aan de onderkant van de wereld, waar de lust zich vertakt in alle richtingen, waar het holle vlees groen wordt van vreugde, waar het stinkt naar vuilnisbakken die te lang in de zon hebben gestaan, laat de tweekoppige minnaar zijn verlangen leeglopen in een honger die bodemloos is, in een grijns die grenzeloos is. Leg u neer en leer ademen door de blaas, kakken door de mond en heb lief met uw lever. Het lichaam vereist het!

Info

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
* AUGUSTUS
Marjolein Labeeû - "The Family"


Nostalgische herinneringen worden vastgehouden, maar vervagen toch. Opwaarderen van het banale, in een beeldend ontvouwen van een gevoelig motief. In ‘The Family’ wordt samenhang en familiariteit benadrukt waarbij de toeschouwer betrokken wordt en deel uitmaakt van het tafereel.

Info

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
* SEPTEMBER
  William Phlips — "Oorlogzweet, goudfactuur, nourrices d'art"DRIE
VENSTERS
(met muilentrekkers ruiten in)
VOOR MIJN PA
(nog ene keer)
SERIEUS
LACHEN

1. OORLOGZWEET (parfum, bukwerk) 
De opstart, kunstreclame, campagne en creatie van een nieuw parfum en verkenning van bijhorende ongekende mogelijkheden In de wandelgangen van de neus. Het begin en einde van het mensenreukspoor.

2. GOUDFACTUUR (de gouden factuur, factuur, flessengeluk)
De goudfactuur is een kunstboost voor het basisinkomen als gedachtengoed. Een Europese oproep, om alle overbodige facturen in goed afgesloten flessen in zee te posten met vermelding kunstfactuur apevelartotal Gent-Belgïe in 5 talen. (eens aangespoeld, ongeopend 4 x meer waard.) 

3. NOURRICES D'ART 
Een wereldwijde oproep aan kunstenaressen om alsnog via hun afgekolfde moedermelk het tij te keren. KUNSTMELK nu ook in flessen.

Info: