2017 - De Bootmannen

In het kader van Sorry, Not Sorry werkte Centrum voor jongerencultuur Minus One, o.a. met DOKbewoner Refu Interim en voormalig DOKbewoner Jaagbaar, aan 'De Bootmannen'. Dat is een ambitieus multidisciplinair bouw- en filmproject, waarbij een bonte mix van jongeren en begeleiders samen een droom waarmaken: een eigen boot bouwen.

Drie dingen verbinden de Bootmannen: ze wonen allemaal in Gent, delen een jongensdroom om een mooie boot te maken en op avontuur te gaan én ze zijn allemaal op zoek naar hun plaats in de maatschappij, dobberend tussen hun jeugdige idealen en de realiteit van de volwassen wereld.  Voor de rest zijn ze vooral heel verschillend. In leeftijd, karakter, geloofsovertuiging, afkomst, levenspad.Sommigen van hen zoeken hun plek als jonge kunstenaar in de artistieke sector. Anderen hebben een migratieachtergrond en zoeken een balans tussen de twee culturen waarin ze zijn opgegroeid. Nog anderen hebben het thuis niet breed en zoeken een weg om een comfortabel leven te leiden.

Samen maakten ze op vijf dagen tijd een boot van gekregen materialen van genereuze Gentenaren en Gentse organisaties als DOK en cirQ. Met de boot, die Ramses gedoopt werd, ondernamen ze een driedaagse avontuurlijke tocht van Gent naar Deinze.  Het was een toch vol spanning, vreugde, tragiek, samenhorigheid, vermoeidheid, opluchting, frustratie, creativiteit…

Het ganse proces werd door 2 cameramensen, een klankman en de jongeren zelf gedocumenteerd in een roadmovie/ sociaal portret / documentaire, die in première gaat tijdens Sorry Not Sorry, zaterdag 23/9 om 19u @ DOK


In samenwerking met Jong Gent in Actie, Refu interim, Jaagbaar en Vzw jong (met de steun van Stad Gent (Alles Kan) en de Vlaamse Overheid).