2017 - EXPO in juli: Robbert Van Wynendaele - "De tweekoppige minnaar"

Voor het derde seizoen op rij nestelt BLANCO zich als bewoner op DOK en geeft er maandelijks drie grote ramen aan de kade als canvas aan een andere kunstenaar. Een aantal sleutelwoorden en de seizoensvisietekst van DOK vormen hiervoor het vertrekpunt. Door de jaren heen werkte DOK al rond verschillende sleutelwoorden: grenzenflexibiliteitmobiliteitvertrouwen, deelatelier met publieke functie, gastvrijheid, superdiversiteit. In 2017 voegen ze nu ook de themawoorden zelfbestuur, boerenverstand en radicaal toe. 

Stephanie Van de Velde en Renée Pevernagie gaven de drie grote ramen elk één maand een invulling, nu is het aan Robbert Van Wynendaele. 

JULI: "De tweekoppige minnaar" - Robbert Van Wynendaele

Aan de onderkant van de wereld, waar de lust zich vertakt in alle richtingen, waar het holle vlees groen wordt van vreugde, waar het stinkt naar vuilnisbakken die te lang in de zon hebben gestaan, laat de tweekoppige minnaar zijn verlangen leeglopen in een honger die bodemloos is, in een grijns die grenzeloos is. Leg u neer en leer ademen door de blaas, kakken door de mond en heb lief met uw lever. Het lichaam vereist het!