Twee maanden DOK - een terugblik

DOK nam op 30 april een vliegende start met veel zon, muziek, een expo, lekkere spijzen en royaal vloeiende drankjes. We zijn ondertussen twee maanden / 8 weken / 58 dagen verder en net zoals als de tijd voorbij vloog, blikken we in sneltempo eens terug.

BLANCO gaf zijn drie grote ramen al door aan kunstenaars Stephanie Van De Velde en Renée Pevernagie. De lokale boeren van De Buurderij maakten heel wat mensen blij op donderdag die hun ultra-verse groenten, fruit en zuivel rechtstreeks bestelden bij boeren. Pauline van Blommm zorgde met haar biologische, kleurrijke boeketten voor talloze glimmende oogjes. Ook het team van Refu Interim bracht al veel vreugde naar DOK met haarsnitten, heerlijke brunches door Rashid én het vreugdehoogtepunt: de Internationale Iftar (samen met VOEM) waarbij 200 mensen samen gezellig tafelden.

Het allegaartje dat Salut C’est Cool heet, trapte de concertenreeks van DEMOCRAZY op DOK af, Homeshake en Vapors Of Morphine stonden ondertussen ook al op het podium. Ook het Cosy Cozy-team bracht muziek en leuke deuntjes naar de Kantine, met nog véél meer muzikale zondagen in het vooruitzicht. Om in de creatieve noot te blijven, vertellen we je ook dat tekencollectief Baart goed opschiet met hun Znörland: een getekende en vrij absurde wereld. Maar niets zo absurd als de wereld van NVOVKB: op het DOK terrein kun je een grote bips spotten en je kan ook relaxen in hun geïmproviseerde doch geslaagde sauna.

Verder nodigden de mannen van Zwijgen is geen optie Alexia Leysen (Dagen Zonder Vlees) en Helena Gheeraert (Wonky) uit om te praten over een betere wereld, hun projecten en actief burgerschap. Ook het kajakken op de Leie en het graaien op het Geefplein en de eerste editie van de DOKrommelmarkt waren succesvolle activiteiten vol actie. Minder actief (maar allesbehalve minder geslaagd) was de Wellnessdag voor de burgerinitiatieven van De Zaadfabriek, een welverdiende rustdag voor alle burgers.

Check onze agenda om te zien wat we nog allemaal van plan zijn of volg ons op Facebook!