2017 - Labland: workshops

DOKbewoner Labland organiseert binnenkort 2 workshops op DOK. Op zondag 2 juli stellen ze hun DEMO-DOK WONING voor, zondag 9 juli tonen ze Low Tech systemen als alternatief voor de meer industriële oplossingen die ons afhankelijk maken van dure technologie.

DEMO DOK WONING
Op 2 juli start Labland op DOK met de bouw van een demonteerbare ecologische woning met recuperatie materialen. Aan de vooravond van de start van de bouwwerken stellen ze het ontwerp aan het publiek voor. 

Tijdens deze eerste sessie geven ze een eerste overzicht van het hele project en de verdere stappen. Alle geïnteresseerden, mensen die willen meebouwen, die zelf ideeën hebben zijn welkom. 

Nadien volgt er ook een interactieve brainstorm rond diverse thema’s als materialen, technieken, demonteerbaarheid, betaalbaarheid. Zondag 2 juli 2017 van 10u30 tot 12u30 op DOK. Toegang is gratis. Aanmelden via dit formulier.

LOW TECH 
Low Tech magazine is een referentie wat betreft Low Tech systemen als alternatief voor de meer industriële oplossingen die ons afhankelijk maken van dure technologie. Kris De Decker is zelden in ons land. Voor Labland geeft hij op DOK voor een boeiende sessie over Low Tech systemen die in een woning kunnen toegepast worden. Hij brengt een overzicht van mogelijke technieken, waarvan een deel ook zullen toegepast worden in de DEMO woning op DOK!

Meer info
Zondag 9 juli van 10u30 tot 12u30 op DOK. Aanmelden via dit formulier.
Toegang is €20 (of meer als je een gift wil geven). Te betalen via het Crowdfunding platform (vermeld zeker je naam en datum workshop bij de betaling).