2017 - Baart: Tekencafé

BAART

DOKbewoner Baart bestaat uit een kernploeg van 4 jonge tekenaars die sinds 2016 als collectief wekelijks samenkomen om hun artistieke projecten vorm te geven. Ze zetten dit jaar op DOK verder in op de eigen artistiekeontwikkeling, met gedeelde focus op persoonlijk werk en de sociale component van informele ateliers. 

De heren van Baart tekenen deze zomer samen met het DOK publiek aan hun ZNÖRLAND, de perfecte in elkaar monteerbare wereld.  Alle activiteiten die ze tijdens de DOKzondagen doen worden gekoppeld aan een ‘gesamtkunstwerk’, waar ze samen met de bezoekers een grote wereld willen creeren en die vullen met steden, fauna en ora, en meer van dat geks.De 'Tekencafes' zullen hier de hoofdmoot voor vormen. Tijdens de 'Stripkots' gaan ze verhalen bedenken die in deze wereld plaatsvinden, en die samen met de bezoekers strook per strook in een stripverhaal gaan gieten.

DATA

  • JUNI: 11 juni • 18 juni • 25 juni 
  • JULI: 2 juli • 3 juli • 9 juli  
  • AUGUSTUS: 6 augustus • 13 augustus
  • SEPTEMBER: 24 september  
  • OKTOBER: 1 oktober


DE TEKENAARS

SAM BOGHAERT studeerde in 2014 af als leerkracht plastische opvoeding en project kunstvakken aan de Arteveldehogeschool. Hij is aan de slag als leerkracht publiciteitsgra ek in KTA Jette, en deed in 2015-2016 ervaring op in het BuSO. Hij is de vlotste tekenaar van de bende, met een passie voor character design.

NEEL BOONE studeerde in 2012 af als leerkracht plastische opvoeding en project kunstvakken aan de Arteveldehogeschool. Hij is aan de slag als docent plastische opvoeding en project kunstvakken aan de Arteveldehogeschool en werkte in 2016 mee aan het TInkering Lab-project. Tussen 2012 en 2016 werkte hij als cultuureducator in BuSO De Varens Brugge. De techneut van de groep, met een liefde voor zwarte lijnen en een vaste hand.

TOM DEMUYNCK studeerde in 2008 af als leerkracht plastische opvoeding en Nederlands aan de Arteveldehogeschool. Hij is aan de slag als docent plastische opvoeding en project kunstvakken aan de Arteveldehogeschool en werkte de voorbije jaren mee aan onderzoek rond STEAM, Tinkering en fablabs. De allrounder van de groep, maar gelukkig ook de koning van de slechte Photoshopmopjes.

JENS VAN DEN BORRE studeert dit jaar af als leerkracht plastische opvoeding en project kunstvakken aan de Arteveldehogeschool. Als student was hij dit jaar betrokken bij het Tinkering Lab-project. De zakelijk leider van de bende, met een voorliefde voor heel, heel fijne lijntjes.