Dit was De Allerlaatste DOKdag Everrrr

Met toeters en luide bellen kondigden we zondag 29 september al even aan als de allerlaatste DOKdag ooit. Die dag kregen de toeters en bellen vrij spel en toeterden er op los tijdens een feestelijke dag vol emoties. Enkele hoogtepunten! 

De dag begon met een rouwstoet door de NVOVKB. Na een lichtelijk absurde afscheidsrede op de fietsersbrug trok de stoet naar de kantine voor een rouwdrink en een koffiekoek. En voor het rouwboek, waar bezoekers hun hart konden luchten.

Onder de markt ging de laatste DOK(rommel)markt door, die meteen ook de gezelligste was: klein en enorm fijn. Bezoekers konden van de markt meteen doorwandelen naar de productiezone van DOK, waar een heleboel DOKbewoners zichzelf presenteerden a.d.h.v een showcase of expo: B00T, Jamie Answord & Cee Pil, GreenUp, Plastiek Boetiek,... 300 Bomen hield een slotmoment met speeches van onder andere Schepen Coddens, en Tumult.fm zorgde voor een echte festivalsfeer met hun live radioshow! Tussen alle gekkigheid tikte de aftelklok van DOK de laatste tien uren van DOK genadeloos af...

's Middags kwamen Burgemeester De Clercq en Schepen Sougir langs om de eerste steen van DOK symbolisch aan diggelen slaan. Een tikkeltje verwarring was te spotten bij de Burgemeester, maar het omstaande publiek vond het fantastisch. Daarna was het tijd voor BEBE DOG SHOW: een hondenmissverkiezing. De meest fluffy, mooiste, meest queer honden vielen in prijzen. 

Bij het vallen van de avond verzamelde een massa volk zich onder de markt én kwamen de echte feestkriebels naar boven. Democrazy nodigde voor hun allerlaatste DOKconcert Shht uit en zij bliezen de DOKbox compleet en ongenadelijk op.

De finale feestontploffing was voor surprise act NAFT. Vier blazers en twee drummers, meer was niet nodig om met een ongelooflijke knal af te tellen tot middernacht. 

Het was zondag of never. Het was onvergetelijk. Wij DOKbezoekers, DOKbewoners en DOKwerkers hebben sporen achtergelaten op dit stukje Gent die nooit uitgewist zullen worden. Alle foto's van huisfotograaf Michiel Devijver kan hier.

☆ eindelijk buiten gebruik ☆