DOKbewoners tijdens de Gentse Feesten

De deuren van DOK blijven toe tijdens de Gentse Feesten, maar dat houdt onze DOKbewoners niet tegen. Zij fladderen Gent Centrum binnen of blijven noestig werken op ons terrein.

CirQ gaat tijdens hun jaarlijkse hoogmis in de Willem de Beersteeg de recordtoer op: tijdens BATASTUNT verzamelen ze zoveel mogelijk wereldrecords, stunts en absurde heldendaden... De mannen van Escargand brengen 200 slakken mee om er zoveel mogelijk op iemands gezicht te leggen. Wie ze liever op het bord heeft, kan een pizza met de op DOK gekweekte escargots proeven op het Sint-Baafs. Tijdens BATASTUNT kan je ook de bengels van Astrid collectief spotten: zij vormen een stuntteam en gaan bv. tien dagen lang wortels schillen. Achter de bar en in het publiek helpen de vrijwilligers van Refu Interim een handje op 5 pleinen (Boomtown, Trefpunt, Luisterplein, Batastunt, Place Muzette)

KapOw opent hun surfclub 'Surfbaar'. Aloha, met surfplanken, wetsuits, muziekjes, paaldansen en gezelligheid. Dansgroep Orkidea treedt op 24 juli op en toont Trefpunt hoe je dabke danst. 

De verhuur van kano's door DOKANO gaat gewoon door. Wat dacht je van een namiddagje Gentse Feesten vanop het water? Reserveren maar! De mannen van Critical Mass vieren tijdens de Feesten het feest van de fiets en trekken op 26 juli met een fietskaravaan de Gentse straten door. Tumult.fm voorziet feestvierders dag en nacht van vette beats in de Urgent-container op de Vlasmarkt.

Cosy Cozy draait op 22 juli samen met Mixed Inspector Clay en Tim Peaks de plaatjes in De Roes. Een DOKfeestje op verplaatsing dus!

Je lokale boodschappen bestellen bij De Buurderij op DOK kan je gewoon blijven doen. Ook Geveltuinbrigade werkt gewoon verder. Het is nu al te laat op het seizoen om te planten maar het voorbereidend werk, een stoep uitbreken en klimconstructies hangen kan het hele jaar door. 

En dan misschien het speciaalste nieuws: Wedding Bells are ringing, want BEBE Books trouwt! Op ons terrein geven Mert en Ruud een groot feest en vieren samen met vrienden en familie de liefde.