BLANCO in juli — Linde Dumolein 'Solo'

Het is het vijfde seizoen dat BLANCO een bewoner is op DOK, met drie grote ramen aan de kade. BLANCO nodigt gedurende het seizoen maandelijks een andere kunstenaar uit die via de ramen in dialoog gaat met de plek, haar bewoners en bezoekers tijdens een residentie van één maand.

Van 30 juni tot en met 14 juli neemt Linde Dumolein de BLANCO-ramen in, met de expo 'Solo'.

Solo is de dagelijkse bron van inspiratie om overheerlijke ramen te bereiden. 

Linde Dumolein bouwt een artistieke praktijk op met heel persoonlijke plastische vaardigheden: het onderzoeken van schimmels, vergankelijke sculpturen, texturen, gebruik van bouwmaterialen, gebruiksvoorwerpen en voedingsingrediënten. De verschillende materialen worden van in het begin ingezet voor het creëren van driedimensionale sculpturen, performances en videowerken, met steeds een precieze aandacht voor het installatief geheel. Haar sculpturen en performatief werk gaan dieper in op een vertaling van herkenbare handelingen en vormen van arbeid (zoals het kneden van deeg). Dit typeert zo meer menselijke acties met een mechanisch karakter.

Ook dagelijkse voorwerpen zoals barbecue-rasters, ventilator-onderdelen of chocoladefonteinen worden getransformeerd tot sculpturen. Om deze reden omvatten haar werken herhalingen en repetities en zijn ze op momenten humoristisch. Ze zijn een uitdrukking van een moment waarin de zorgzame opbouw zich makkelijk laat inruilen voor verval.

Materialen die vaak voorkomen binnen haar praktijk: boter, cornflakes, gips, vet, deeg, verf, suiker, cement, vernis,...