DOKbewonersupdate #1

YAKU
Iedereen kent de Big Jump ondertussen: samen springen in een rivier of kanaal om aandacht te vragen voor betere waterkwaliteit. Maar YAKU wil meer dan dat, ze willen kunnen zwemmen!

YAKU zet zich in voor een beter waterbeheer in de stad. Ze willen mensen, water en natuur dichter bij elkaar brengen. Een van YAKU's dromen is in Gentse kanalen proper water te hebben, waar planten het water zuiveren, de watervogels zorgeloos kunnen nestelen en de mens kan vertoeven aan, maar ook in het water; dus ook kan zwemmen in het water.

Dit jaar wil YAKU samen met Gents MilieuFront en Good Planet vzw de Big Jump in Gent op zondag 14 juli upgraden naar de Big Jump & Swim. Om dit te kunnen organiseren doen zij een crowdfunding. In totaal willen ze 1500 euro verzamelen. Dus, vind je proper water ook belangrijk of wil je gewoon in hartje Gent komen zwemmen, steun hen dan zeker!

CRITICAL MASS

Op zaterdag 25 mei fiets je samen met Critical Mass Gent en alle andere Belgische delegaties een rit van 15 kilometer in en rond Antwerpen. Critical Mass Belgium 2019 is een rustige familietocht samen met duizenden andere fietsfanaten uit heel België. Critical Mass Belgium start aan Park Spoor Noord om 15u en vloeit voort tot een echt festival.

Vertrek je liever in groep vanuit Gent? Dat kan ook! Om 9u vertrekt Critical Mass Gent aan station Dampoort voor een opwarmertje van 58km langs het Vlaamse landschap. Fiets vanuit Gent door het glooiende Vlaamse landschap naar Antwerpen.

Een dag later, op zondag 26 mei, nemen de mannen en vrouwen van Critical Mass Gent de draaitafels op DOK over. Op verkiezingsdag laten ze hun protestnummers en brave anarchie op jullie los. Niemand die nog over de uitslag van de verkiezing zal spreken die avond.

BEBE

BILL magazine kwam langs op DOK om BEBE in beeld te brengen. Ruud vertelt wat hij samen met Mert gerealiseerd heeft op DOK. Wist jij bijvoorbeeld al dat BEBE begon als een uitgever van DIY-fanzines? Vandaag zijn ze een echte queerplek voor en door de queer community. Ze organiseren performances, expo’s en lezingen waar iedereen welkom is en zichzelf kan zijn.

In het filmpje zie je de BEBE space. Op vrijdag 24 mei wordt die officieel geopend tijdens Codes Of Gender.