LAST CALL: DOKbewoners 2019

Wat er gebeurt op DOK wordt bepaald door de DOKbewoners. Ieder jaar selecteert DOK een aantal nieuwe projecten en biedt hen een residentie plek aan. Voor 2019 is DOK op zoek naar nieuwe DOKbewoners, residenties die DOK mee vorm én kleur geven met gedurfde creatieve manoeuvres!

▪️ OUR LAST CALL IN ENGLISH ▪️

JAARTHEMA 2019 - CONCREET/CONCRETE

2019 wordt het jaar waarin DOK eindelijk tijdelijk wordt en dus een laatste keer zal werken met residenties of DOKbewoners. Met andere woorden … het is nu of nooit om ideeën om te zetten in concrete acties en jezelf te betonneren in de stedelijke toekomst!

Now or Never, Baby!
Time to act!
CONCREET/CONCRETE

CRITERIA

DOK wilt nadrukkelijk nieuwe ideeën,beginnende collectieven en projecten hosten. Cultuur, kunst, sport, sociaal-cultureel, ecologie, welzijn of economisch… alles kan op DOK. DOK staat open voor voorstellen van zowel individuen, buurtbewoners en kunstenaars, als die van collectieven, organisaties of bedrijven. De voorstellen worden afgetoetst aan volgende criteria: ondersteuning bieden aan een creatieve stedelijke dynamiek, (artistieke) vernieuwing, experiment en ontmoeting en aan de visietekst 2019. DOK is enkel gastheer voor residenten die voor langere tijd een plek zoeken (éénmalige events worden niet weerhouden).

DOK BIEDT

Het hele jaar door kan je werken en creëren op DOK. Vanaf mei tot eind september kan je publieke activiteiten ontwikkelen. DOK zoekt samen met jou naar een kader (inhoudelijk en logistiek) om je project te ontwikkelen en biedt haar netwerk aan.

De beschikbare ruimte & ondersteuning hangt af van de noden van jouw project. DOK beschikt over een aantal zones zoals de kantine, box (concert/theaterzaal), voortuin, keuken, bureau, markt, vergader/werkcontainer die je deelt met de andere DOKbewoners. DOK heeft een aantal containers die je volledig kan claimen voor jouw project. Je kan ook een eigen plek bouwen of plaatsen op DOK (container, bus, boot, hut,…).

Hou rekening met het openluchtkarakter van DOK. Je betaalt geen huur, maar we vragen aan de DOKbewoners om zich in te zetten op de DOKzondagen. Deze zondagen gelden als de opendeurdag voor DOK. Ook iedere donderdag en vrijdag wordt de kantine geopend door een DOKbewoner.

Wil je weten hoe het allemaal in zijn werk gaat op DOK? Lees dan het JAARVERSLAG DOK 2018.

SEIZOEN 2019

  • Opening op 28 april
  • DOK opent zijn deuren iedere zondag van 11u tot 22u voor publiek
  • DOKbewoners openen de kantine iedere donderdag en vrijdag
  • DOKbewoners kunnen DOK ook openen op andere dagen
  • DOK sluit altijd om 24u

  • Slot van het seizoen is gepland op 29 september

HOE INDIENEN             

Stuur een korte omschrijving (wat is je plan, waarom, wat heb je nodig en wanneer wil je starten) van jouw project door naar liesbeth@dokgent.be. Deadline om in te dienen is 28 februari - 18u

Deze bewoners hebben reeds ingetekend voor 2019: BEBE300 BomencirQDEMOCRAZYBLANCONVOVKBBuurderijGereedschapkastYAKUTopo CopyRefu InterimCee PilDe Raad Der Wijze vrouwenDOKanoEscargandPlayfield ...