2018 - week van het water met YAKU

DOKbewoner YAKU wordt gedragen door drie enthousiaste Gentenaars die het water-(wan)beheer willen veranderen onder de codewoorden: lokaal, gedreven & innovatief. Deze week bekijken ze samen met jou hoe ze het water-(wan)beheer kunnen veranderen.

💧 27 tot 31 augustus - Water zuiveren: handen uit de mouwen!
De waterenthousiastelingen steken de volledige week hun handen uit de mouwen voor properder water. Het programma staat nog open maar het bouwen van een model voor een rivierzwembad komt zeker aan bod! Kom af en laat jouw ideeën horen.

Inschrijven via waterdoetleven@gmail.com of een privébericht naar YAKU op Facebook.

💧 27 augustus - Workshop: water zuiveren met groenelementen in de stad 
Een workshop rond geveltuinen/groenmuren die grijs water zuiveren. Ze illustreren dit waterzuiveringsproces met een eigen waterzuiverende groenmuur op DOK, gebouwd in samenwerking met GreenUp. Daarnaast komt Professor Diederik Rousseau van UGent spreken, expert in ecological engineering en natuurlijke waterzuiveringssystemen. 

Deze workshop is intussen volzet. Volg updates via het Facebookevent.

💧 28 augustus - Lezing & brainstorm: buiten zwemmen in de stad
Niets zaliger in de zomer dan zwemmen onder de blote hemel. Wat als we dit konden, middenin de stad? POOL is COOL ging op onderzoek uit naar zwemlocaties in Europa, en komen hun reis en expertise delen, om daarna mee te brainstormen.

Deze avond is gratis, maar met een beperkt aantal deelnemers. Vooraf reserveren dus, via hier.