OVER DOK

DOK is de tijdelijke invulling van een groot terrein in de oude haven van Gent. Een bruisende en inspirerende ontmoetingsplek met kleine en grote evenementen voor jong en oud. Elke zomer kan je er terecht voor concerten, sport, film, rommelmarkt, expo, barbecue en nog veel meer. DOK is ook een platform voor creatie en een werkplek voor DOKbewoners, die met hun eigen activiteiten en evenementen rond cultuur, sport, kunst, sociaal-cultureel, ecologie en welzijn het terrein vormgeven. Elk seizoen toont DOK een ander gezicht, als een plek die voortdurend in beweging is. 

In het verleden zette DOK in op gastvrijheid, flexibiliteit, superdiversiteit en mobiliteit, zelfbestuur, boerenverstand, de term radicaal en erkenning. Het jaarthema van 2019 is CONCREET/CONCRETE. 2019 wordt het jaar waarin DOK eindelijk tijdelijk wordt en dus een laatste keer zal werken met residenties of DOKbewoners. Met andere woorden … het is nu of nooit om ideeën om te zetten in concrete acties en jezelf te betonneren in de stedelijke toekomst.

Van 28 april tot 29 september 2019 kan je elke zondag, en vaak ook op andere dagen, terecht op DOK. Alle activiteiten van DOK en de DOKbewoners vind je in de agenda

Waar DOK ligt, zal in de toekomst een nieuwe Gentse woonbuurt ontstaan. Meer info over het stadsvernieuwingsproject Oude Dokken vindt u op oudedokken.be.

Sinds de oprichting van DOK in 2011 werkte ze o.a. samen met cirQ, Democrazy, Keet, Topo Copy, Cee Pil, B-and-B, Werkgroep Stadslandbouw Gent, De Fiets van Troje, Le Petit Botanique, Cosy Cozy, Groenten uit Gent, Les Meufs, SECONDroom, tBEDRIJF, Compagnie Frieda, Tumult.fm, Fase, Lokaal, Stand & Deliver, KapOw, Reekup, Karfour, SMOG, Collectif Malunés, BLANCO, Black Dragon, Labland, Kintsugi, Jaagbaar, Metal Crew, Boeren en Buren, Urban Smart Farm, Critical Mass Gent, Blommm, Zwijgen is Geen Optie, The Caravan's Journal, 300 Bomen, BEBE, Cargo.studio, De Leiding, De Poorten, De Raad der Wijze Vrouwen, DeKachePot, DOKano, Escargand, Gereedschapskast, De Geveltuinbrigade, GreenUp, Klubhuis, Masala, MEER, Mémé Calin, N.V.O.V.K.B, playField., Point of Gravity, Refu Interim, Sonderland, Stadsgreep - Flatpack, VOEM, YAKU, Baart, MEDS, Zaadfabriek, Veauxdecamion, Reno, Mobile Liquor Store, Mirabello, Lab van Troije, Nerdlab, DOKmoestuin, Het Spilvarken, Tiny House, Radio Jokari, StadstuinGent, ...© Michiel Devijver
 

JAARVERSLAG 2018
We delen graag het jaarverslag van DOK 2018 dat een een overzicht biedt van het vorige werkjaar. Het was de achtste zomer dat de site aan de Oude Dokken in Gent voor het publiek toegankelijk gemaakt werd. We geven een pak algemene informatie over DOK mee, en in het tweede deel lichten we onze prestaties toe.

Je kan het jaarverslag van 2018 hier lezen. 
 

© Michiel Devijver
 

☞ PRAKTISCH 

ADRES
Splitsing Koopvaardijlaan – Afrikalaan
9000 Gent
info@dokgent.be

OPENINGSUREN
Altijd open op zon- en feestdagen van 11u tot 22u (gratis toegang). Oude en nieuwe DOKbewoners openen DOK iedere donderdag en vrijdag van acht tot middernacht én regelmatig op andere dagen. Ga naar dokgent.be/agenda voor het volledige programma.

BEREIKBAARHEID

DOK is toegankelijk via de ingang aan de splitsing Koopvaardijlaan – Afrikalaan en via de twee ingangen aan de Schipperskaai.

PARKING
Let op! We hebben geen parking. Kom dus best te voet, met de fiets of het openbaar vervoer naar DOK. Wie met de auto komt, kan parkeren aan Dampoort station.FIETS
DOK ligt op fiets- en wandelafstand van het Gentse stadscentrum, via de Bataviabrug kan je DOK te voet of met de fiets via Dok Noord bereiken. Er zijn voldoende fietsenstallingen voorzien in de Koopvaardijlaan en aan de kade.

OPENBAAR VERVOER
DOK is vlot bereikbaar met bus en/of trein:

  • Bus 6 van De Lijn stopt vlakbij poort 1, aan de DOKkantine. Op- en afstappen kan je aan de halte ‘Gent Koopvaardijlaan’. De bussen rijden van maandag tot zondag tot 23u met een max tussenpauze van 30 min.
  • Aan de overkant van het Handelsdok stopt bus 5, aan de halte ‘Dok Noord’ in de Doornzelestraat. Via de Bataviabrug kan je DOK bereiken. De bussen rijden van maandag tot zondag tot 23u met een max tussenpauze van 20 min.
  • Met de trein is DOK het makkelijkst bereikbaar vanuit station Gent-Dampoort, dat op 5 minuten wandelafstand ligt van DOK.
     

☎ CONTACT

DOKvzw (postadres)
Jos Verdegemstraat 120
9040 Sint-Amandsberg

Coördinatie
Liesbeth Vlerick
liesbeth@dokgent.be

Techniek
Yoshi Dooms
yoshi@dokgent.be

Horeca- en vrijwilligerswerking
Wesley Schoonjans
wesley@dokgent.be

Communicatie
Alexandra Omey
alexandra@dokgent.be