Lezing over waterhergebruik met YAKU + BBQ door de Buurderij

Op12 september van18:00 tot22:00

Bekijk op Facebook
  • Kantine
  • Voortuin

Op 12 september komt Wim Audenaert, CEO & co-founder van AM-Team spreken in het DOKcafé, op uitnodiging van YAKU. Wim geeft een lezing over de trends van waterhergebruik, zowel internationaal als in België. Hij bespreekt enkele voorbeelden van het hergebruik van water, op verschillende locaties in de wereld. Daarna bekijkt hij de Belgische evolutie en ga je samen na welke invloed ons menselijk gedrag heeft op deze evolutie. Uiterst interessant dus om de koppeling tussen waterhergebruik en psychologie te verkennen.

YAKU bestaat uit een bende enthousiaste vrijwilligers die de relatie tussen water en mens willen versterken. Ze streven naar een samenleving waarin op een duurzame manier wordt omgegaan met water, en waarin water oplossingen biedt om huidige uitdagingen in ons bestaan aan te gaan. Samen met vrijwilligers proberen ze de waterkwaliteit in Gent te verbeteren.

Wil je ook graag meewerken aan een beter waterbeheer in Gent? YAKU is op zoek naar nieuwe vrijwilligers om de vzw draaiende te houden, evenementen rond water te organiseren (lezingen, waterkwaliteitsmetingen, Big Jump & Big SWIM) en mee na te denken over de verbetering van het waterbeheer in de stad.

De avond is gratis, maar reserveren is aangeraden via Eventbrite. Voor de lezing kan je mee aanschuiven bij een BBQ van De Buurderij. Bestel je (vegetarische) vleesjes voor 10 september via de website van De Buurderij, en schuif ter plekke aan het slaatjesbuffet aan, voor € 5. De Buurderij geeft trouwens kortingsbonnen van € 5 weg aan wie het eerst bestelt, om hun driejarig bestaan te vieren.

PROGRAMMA
18u30 - BBQ met De Buurderij
20u - lezing Wim Audenaert
21u - onmoet YAKU!