Concert - BEBE presents: Liniker E Os Caramelows

Op 3 juli van 19:30 tot 22:00

☞ TICKETS
VVK € 17,50 / ADK € 19

In Brazilië, het land met het hoogst aantal LGBT haatmisdaden ter wereld, verovert de baanbrekende zwarte trans- en soulzangeres Liniker Barros harten en geesten aan een sneltempo. Met haar band Liniker and the Caramelows brengt ze samba, Braziliaanse funk en soul. Voeg daar haar krachtige stem en straffe teksten aan toe en je krijgt muziek die niemand onberoerd laat. Momenteel is ze één van de snelst rijzende sterren in Brazilië. Als je ze live aan het werk ziet begrijp je meteen waarom. 

In 2015 bracht ze single  “Zero” uit. De video ging viraal en haalde al snel een slordige 18 miljoen kijkers op YouTube. Niet veel later mocht ze de hele wereld rondtouren met haar band. De muziek doet sterk denken aan die van de Braziliaanse king of soul, Tim Maia. Het iconische cultuurmagazine Dazed is alvast mee en wijdde een uitgebreid artikel aan haar. En ook Mykki Blanco is een fan van het eerste uur zo blijkt: "At just 23, the international sensation is poised for global stardom”. 

Dit concert is een samenwerking tussen Democrazy & Bebe, de Gentse queer plek die muzikanten, performers en onderzoekers de kans geeft om lezingen, concerten, workshops te geven.

Volg dit evenement ook via Facebook