Concert: Supafly Collective presents Bahamadia

Op 31 augustus van 19:30 tot 22:00

TICKETS 
€17 vvk / €20 adk

Supafly Collective en Democrazy slaan de handen in elkaar voor een nieuw concept! Supafly ontstond in 2009 als een samenwerking tussen 7 hiphop-lovers en groeide uit tot een vaste waarde in de Belgische scene. Voor deze eerste editie nodigen ze een old time favourite uit: Bahamadia!

Bahamadia maakte haar intrede in de hiphop scene als protégée van Gang Starr's Guru. Singles als “Funk Vibe”, "Total Wreck" en ”Uknowhowwedu" sloegen in als een bom: haar jazzy, laid-back raps werden opgemerkt door de groten der aarde. Het debuutalbum Kollage (1996), met zowel The Roots als Guru en DJ Premier van Gang Starr achter de knoppen, liet niet lang op zich wachten.  

De samenwerkingen lieten niet lang op zich wachten: The Roots, Sade, Roni Size, Town Mei, The Herbaliser, Morcheeba, Slum Village, Talib Kweli, … zowat iedereen met naam en faam vroeg naar Bahamadia’s diensten.  Haar laatste album Good Rap Music dateert alweer van 2006, maar optreden heeft ze nooit losgelaten. Doorbreken bij het grote publiek heeft ze nooit gedaan, maar bij de kenners des te meer. Neem het van hen aan: deze wil je niet missen.