Geefplein

Op 25 juni van 11:00 tot 17:00

Op zondag 25 juni vindt de vierde editie van het GEEFPLEIN plaats. Dit jaar verhuizen we naar DOK, een bruisende en inspirerende ontmoetingsplek in de oude haven van Gent; op de kruising van de Koopvaardijlaan en de Afrikalaan. Het belooft wederom een succesvolle editie te worden.

Kom snuisteren op onze gratis markt, neem mee wat je nodig hebt, geef weg wat je niet meer kunt gebruiken. Van huis-, tuin- en keukenmateriaal tot kledij, speelgoed, boeken, meubeltjes… alles (in goede staat) is welkom! Er is ook een repair-café waar de mensen spullen kunnen laten herstellen (naaiatelier, fietsatelier en elektro-reparatie) en u kunt een workshop up/recycling volgen. Ook voor de jonge spruit is er kinderanimatie voorzien.

Breng je spullen bij voorkeur tussen 9u en 11u (later mag natuurlijk ook) en meld je eerst aan bij het onthaal aan de tweede ingangspoort. Voor grotere stukken, zoals meubelen, zal er een bord staan waarop je foto’s kunt hangen.

Kan je op 25 juni niet langskomen of staan de dozen in de weg? Elke zondag in juni kan je je spullen al binnen brengen bij DOK en afgeven aan de kassa, tussen 11 en 22 uur. Let er wel op dat je alles in goed afgesloten dozen of zakken achterlaat, zodat het geen warboel wordt en de spullen niet nat kunnen worden. Labelen is ook een zeer goed idee en vergemakkelijkt het sorteren.

Nog vragen?
- geefplein@gmail.com 
- 09/ 223 02 88
- Facebookgroep

Het evenement is een samenwerking tussen het Vermeylenfonds, OCMW Gent, Masereelfonds, “Gent: zoveel stad”, Weggeefwinkel Rabot, Curieus, DOK, De rode lotus en Fabriek a Brak. Met het Geefplein willen wij de solidariteit tussen de Gentse burgers verhogen, een spontane geefcultuur installeren. Bovendien stimuleren wij zo de deeleconomie en willen wij het ongebreideld consumentisme aankaarten. De heersende wegwerpcultuur leidt tot een wereldwijde ecologische ramp.

U komt toch ook?