BLANCO

BLANCO nestelt zich voor het vijfde seizoen op rij als DOKbewoner, en nodigt er tijdens het seizoen maandelijks een kunstenaar uit die in dialoog gaat met de plek, haar bewoners en bezoekers tijdens een residentie van één maand.

Be/tekenen

Ruth Devriendt start met een tekenatelier op DOK waarin je vanuit vrije associatie je gedachten en gevoelens op papier zet. In het tekenatelier kan je samen zoeken naar een uitbeeldingsvormen, worden barrières weggewerkt en krijg je tips en tricks!

Cee Pil

Cee Pil is de man achter de (goed verborgen) dieren op DOK. Kom voor eind september naar DOK en probeer deze pareltjes te spotten!

CirQ

CirQ is medestichter van DOK én het productiehuis achter Bataclan, Batacratie en Batastunt. Het is een collectief van mensen met verschillende achtergronden en specialisaties, van professoren over acteurs tot grafisch vormgevers.

Cosy Cozy

DJ-collectief Cosy Cozy mikt gezellig hoog dit seizoen; in de line-up zondagse dj's maar ook in hun andere gezellige muziekgebeurens, waarin ze steevast interessante (muzikale) gasten opvoeren. 

DOKANO

DOKANO wil graag meer kano’s en kajaks in de Gentse binnenstad zien, de Gentse wateren verdienen het. Daarom stellen ze dit seizoen elke DOKzondag kano's en kajak's ter beschikking op DOK.

De Buurderij

De Buurderij is een sociaal duurzaamheidsinitiatief om de mensen dichter bij hun voedsel te brengen. Brood, zuivel, groenten, vegetarische burgers en spreads, vlees, ambachtelijke bieren,... bestellen kan telkens tot dinsdagnacht, ophalen doe je op donderdag vanaf 17u30.

De Raad der Wijze Vrouwen

De Raad der Wijze Vrouwen organiseert offline bijeenkomsten op DOK. Meer dan 30 wijze vrouwen met verschillende achtergronden komen samen in Gent en gaan in gesprek met elkaar over allerlei prangende thema’s*.

Democrazy

Muziekclub Democrazy is medestichter van DOK en wijkt al acht jaar lang niet van haar zijde. De rondreizende muziekclub is actief op een aantal plaatsten in Gent, voornamelijk in Vooruit, Charlatan, Handelsbeurs, de Minardschouwburg, de Centrale, Trefpunt en Bar Mirwaar. En DOK, dus!

Gentse Duivenkot

'Gentse Duivenkot' bouwt deze zomer een natuurvriendelijk Gents duivenkot! Met de hulp van kinderen en jongeren worden de beestjes verzorgd en hun kot onderhouden. Van brede scholengroepen tot speelpleinwerkingen, elke organisatie is welkom!

Geveltuinbrigade

Geveltuintjes zorgen voor een aangenamere straat, een zuivere lucht, een koelere straat en ze kunnen mensen verbinden. De Geveltuinbrigade massaal geveltuintjes planten bij mensen die stiekem wel zo’n tuintje willen maar er zelf niet toe komen.

GreenUp

Elke lege muur is een gemiste kans. Waarom kijken op kale baksteen als je gebruik kunt maken van de ruimte voor je eigen modulaire muurtuin?

KapOw

KapOw is een artistiek collectief. Een familie met visionairen, kunstenaars, boardlovers, reizigers en meer in de rangen. Ze stellen dit jaar opnieuw de DOKramp open voor publiek: een mini skate-ramp op DOK

Labland

Labland stimuleert de bouw van toekomstgerichte woningen die de leefbaarheid verbeteren terwijl ze de milieu- impact verlagen. Deze zomer bouwen ze op DOK een prototype woning uit circulaire bouwelementen!

Manuel Penteado

Pyrolyse is de ontleding van materialen door enorm hoge temperaturen. Met pyrolyse als kernwoord gaat kunstenaar Manuel Penteado zijn DOKbewonerschap in. 

Metal Crew

In 2016 startte vzw Scaramouche het project Metal Crew op DOK. Op donderdag en vrijdag komen jongeren van 15 tot 25 jaar zonder diploma of zonder motivatie om school te lopen, praktijkervaring metaal opdoen in een bedrijf in s(t)imulatiemodus.

N.V.O.V.K.B.

De Nieuw Verenigde Oost Vlaamse Knutselbond, kortweg N.V.O.V.K.B., is een collectief dat zich de afgelopen jaren heeft gespecialiseerd in het creëren van ongewone ruimtes en interactieve confrontaties.

Orkidea

Orkidea verbindt een bruisende groep mensen uit Palestina en België, die samen Dabke dansen, een traditionele Arabische cirkel- en linedans uit de regio van Palestina, Syrië, Libanon en Irak.

Refu Interim

Refu Interim is een project, ontstaan vanuit cirQ. Met Refu Interim richt cirQ een 'interimbureau' op, dat vluchtelingen en nieuwkomers die legaal in België verblijven aan het werk helpt als vrijwilliger in de culturele, sociale en vrijetijdssector.

Topo Copy

Topo Copy — Utopic print center for creative people — is al sinds het prille begin een vaste waarde op DOK en gooit ook dit seizoen weer een lading print, inkt en papier in de strijd.

playField.

playField. is een jong collectief dat in zijn werk de grens tussen acteur en toeschouwer onderzoekt. Via interactieve installaties nodigen ze het publiek uit tot een gezamenlijke beleving waarin zowel de uitnodiging als het participeren van belang zijn voor de ervaring van de toeschouwer.