BLANCO I 2015-2019

BLANCO nestelde zich vijf jaar op rij als DOKbewoner, en nodigde maandelijks een kunstenaar uit die in dialoog ging met de plek, haar bewoners en bezoekers tijdens een residentie van één maand.

CirQ I 2011-2019

CirQ is medestichter van DOK én het productiehuis achter Bataclan, Batacratie en Batastunt. Het is een collectief van mensen met verschillende achtergronden en specialisaties, van professoren over acteurs tot grafisch vormgevers.

Compagnie Frieda I 2015

Compagnie Frieda was een jong theatergezelschap dat verschillende disciplines samenbrengt op scène en daarbuiten. Vandaag is Compagnie Frieda gewoon 'frieda'. Ze verzamelt het artistieke werk van eva binon, nikè moens, jan palinckx en patrick vervueren. 

Cosy Cozy I 2014-2019

Cosy Cozy is een internationaal (dj) collectief met als drijfveer goede muziek te brengen in een gezellige atmosfeer. Cosy Cozy draait platen achter elkaar, cureert & organiseert. Sinds 2014 was ze DOKbewoner.

DOKbib I 2013-2015

DOKbib was drie zomers lang de gedroomde plek voor boekenwurmen van alle leeftijden. Je kon er gratis in strips en boeken duiken.

De Raad der Wijze Vrouwen I 2018-2019

De Raad der Wijze Vrouwen organiseerde offline bijeenkomsten op DOK. Meer dan 30 wijze vrouwen met verschillende achtergronden kwamen samen en gingen in gesprek met elkaar over allerlei prangende thema’s*.

De Zaadfabriek I 2017

De Zaadfabriek startte een index der dingen en individuen. Op DOK werden dingen verzameld die bezoekers kwamen binnensteken. Niet alleen sterke zaden maar ook verhalen en foto’s van plekken, mensen, gerechten, gedichten, objecten, tools, muzieklijsten, creaties, ...

FASE I 2015

FASE is een vijfkoppig beeldend collectief met een voorliefde voor monumentale sculpturen. Op DOK bouwden ze in 2015 de aardkluit.

Geveltuinbrigade I 2018-2019

Geveltuintjes zorgen voor een aangenamere straat, een zuivere lucht, een koelere straat en ze kunnen mensen verbinden. De Geveltuinbrigade massaal geveltuintjes planten bij mensen die stiekem wel zo’n tuintje willen maar er zelf niet toe komen.

GreenUp I 2018-2019

GreenUp was uw portier in 2018 en 2019 op DOK en heette je met plezier elke zondag welkom onder één motto: meer groen, op meer plaatsen, voor meer mensen, simpel.

KARFOUR I 2015

KARFOUR bracht verschillende mensen met diverse talenten samen op DOK en gaf hen een plek waar ze hun werk konden presenteren.

KINTSUGI I 2016

KINTSUGI is een experimenteel noisecollectief die ongeziene instrumenten maken uit recuperatiemateriaal. Als DOKbewoner bouwde KINTSUGI aan hun instrumentarium. 

Keet I 2014-2015

Dit minihuisje op wielen, dat in 2014 en 2015 op DOK stond, stelt een nieuwe manier van leven voor waarin autonomie en zelfvoorziening centraal staan.

Lab van Troje I 2014

Lab van Troje (daarvoor Fiets van Troje) was een netwerk van samenwerkende burgers, bedrijven, overheden en organisaties. Het vormde een creatief laboratorium dat oplossingen aanreikt om versneld te komen tot een duurzame Gentse regio.

Labland I 2017 & 2019

Labland stimuleert de bouw van toekomstgerichte woningen die de leefbaarheid verbeteren terwijl ze de milieu- impact verlagen. Op DOK bouwden ze een huis met een palletstelling en recupmaterialen én organiseerden ze workshops rond natuurlijk en modulair bouwen.

Le Petit Botanique I 2014

Een aantal jaar geleden kon je elke werkdag lunchen op DOK. Le Petit Botanique bracht op DOK elke middag tijdens de week vers geplukte groenten uit de stadsboerderij op uw bord.

Les Meufs vzw I 2014

Les Meufs vzw laat vrouwen met verschillende achtergronden en uit verschillende sociale lagen met elkaar kennis maken. Ze liet DOK kennis maken met heerlijke Marokkaanse thee en lekkernijen.

Lokaal I 2015

Lokaal is een snack- en theebar die met zoveel mogelijk lokale, verse en biologisch geteelde producten (h)eerlijke vegetarische gerechtjes serveert. In de zomer van 2015 opende ze een pop-up versie op DOK op.

MEDS I 2017

MEDS staat voor Meeting of Design Students. In 2017 streken 250 toekomstige ontwerpers neer op DOK, voor studie en praktijk rond het thema “Urban Haven”.

MEER I 2018

MEER is een curatorencollectief opgericht door Mirthe Demaerel, Ilse Roosens en Céline Vermeire. De programmatie van MEER richt zich op kunstmedia met een tijdelijk karakter: van video over performance tot alles ertussenin. 

Mémé Calin I 2018

Onder de titel Actie tegen huidhonger riep Mémé Calin DOKbezoekers op hun grootmoeder, opa, moeder, vader, ... mee te nemen naar DOK om te calineren.

N.V.O.V.K.B. I 2016-2019

De Nieuw Verenigde Oost Vlaamse Knutselbond, kortweg N.V.O.V.K.B., is een collectief dat zich de afgelopen jaren heeft gespecialiseerd in het creëren van ongewone ruimtes en interactieve confrontaties.

Nerdlab I 2015

Nerdlab is een plaats voor bouwers. Mensen die van technologie houden en ze volledig naar hun hand zetten. In 2015 voerde Nerdlab verschillende interventies uit op DOK om technologie meer te implementeren in het terrein.

Orkidea I 2019

Orkidea verbindt een bruisende groep mensen uit Palestina en België, die samen Dabke dansen, een traditionele Arabische cirkel- en linedans uit de regio van Palestina, Syrië, Libanon en Irak.

Other Women's Flowers I 2019

Je kan Other Women’s Flowers een bookclub noemen, maar dan wel een heel bijzondere, want de club leest enkel boeken geschreven door vrouwen. Op DOK kwamen ze samen, discussieerden ze over paragrafen en lazen ze verhalen voor het slapengaan.

Plastiek Boetiek I 2019

Plastic en wegwerpspullen die achterblijven op festivalweides: het is een alom bekend probleem van deze tijd. Plastiek Boetiek pakt dit probleem aan en maken gebruiksvoorwerpen van het achtergebleven afval!

Point of Gravity I 2017-2018

Raquel Sanchez en Sofie Velghe zijn gepassioneerd door de circuskunst en willen niets liever dan hun enthousiasme en passie delen met kinderen, jongeren, volwassenen en mensen met een beperking.

Radio Jokari I 2016

Radio Jokari was een sociaal experiment van Nathalie Snauwaert dat zich in de zomer van 2016 bij de DOKbewoner-familie heeft aangesloten. Ze deed hiervoor beroep op de toevallige ontmoeting met bewoners en bezoekers, buren en boeren, makers en believers, geliefden en vreemdelingen op DOK.

Reekup I 2015

REEKUP vzw was een vereniging die creatief hergebruik van materialen stimuleerde.

Refu Interim I 2017-2019

Refu Interim is een project, ontstaan vanuit cirQ. Met Refu Interim richt cirQ een 'interimbureau' op, dat vluchtelingen en nieuwkomers die legaal in België verblijven aan het werk helpt als vrijwilliger in de culturele, sociale en vrijetijdssector.

SECONDroom Gent I 2014-2016

Elke DOKzondag van 2014 tot 2016 kreeg een andere kunstenaar één week voor de opening de sleuten van SECONDroom Gent om een expo op poten te zetten. 

STADSGR*P I 2017

STADSGR*P bestond uit een groep burgers die meent dat de oude partijen en structuren geen antwoorden meer kunnen bieden op de uitdagingen van vandaag en morgen. 

Sonderland I 2017-2018

Sonderland is een collectief van jonge journalisten, fotografen, schrijvers, kunstenaars ... die op een nieuwe manier non-fictie willen brengen. Ze nemen de tijd om zich te verdiepen in onderwerpen, om afgewerkte verhalen te brengen, en om buiten de landsgrenzen te denken en werken.

Stadslandbouw Gent I 2014-2016

De werkgroep stadslandbouw Gent was drie jaar lang een DOKbewoner en is een netwerkorganisatie die de transitie naar meer stadslandbouw in de stad Gent mee aanstuurt.

StadstuinGent I 2018

Op DOKzondagen van 2018 bood Bert Vermaut planten en advies aan voor stadstuinen, binnentuinen en geveltuinen in de stad.

Urban Smart Farm I 2016

In 2016 bracht DOKbewoner Urban Smart Farm "aquaponics" (de combinatie van landbouw en viskweek) naar Gent. In een kunstmatig ecosysteem, twee gerecycleerde zeecontainers, produceerden Pascal De Bondt en Kenny Vandenbroucke op een duurzame manier voedsel.

playField. I 2017-2019

playField. is een jong collectief dat in zijn werk de grens tussen acteur en toeschouwer onderzoekt. Via interactieve installaties nodigen ze het publiek uit tot een gezamenlijke beleving waarin zowel de uitnodiging als het participeren van belang zijn voor de ervaring van de toeschouwer.