BLANCO I 2015-2019

BLANCO nestelde zich vijf jaar op rij als DOKbewoner, en nodigde maandelijks een kunstenaar uit die in dialoog ging met de plek, haar bewoners en bezoekers tijdens een residentie van één maand.

CirQ I 2011-2019

CirQ is medestichter van DOK én het productiehuis achter Bataclan, Batacratie en Batastunt. Het is een collectief van mensen met verschillende achtergronden en specialisaties, van professoren over acteurs tot grafisch vormgevers.

Compagnie Frieda I 2015

Compagnie Frieda was een jong theatergezelschap dat verschillende disciplines samenbrengt op scène en daarbuiten. Vandaag is Compagnie Frieda gewoon 'frieda'. Ze verzamelt het artistieke werk van eva binon, nikè moens, jan palinckx en patrick vervueren. 

Cosy Cozy I 2014-2019

Cosy Cozy is een internationaal (dj) collectief met als drijfveer goede muziek te brengen in een gezellige atmosfeer. Cosy Cozy draait platen achter elkaar, cureert & organiseert. Sinds 2014 was ze DOKbewoner.

DOKANO

DOKANO wil graag meer kano’s en kajaks in de Gentse binnenstad zien, de Gentse wateren verdienen het. Daarom stellen ze dit seizoen elke DOKzondag kano's en kajak's ter beschikking op DOK.

DOKbib I 2013-2015

DOKbib was drie zomers lang de gedroomde plek voor boekenwurmen van alle leeftijden. Je kon er gratis in strips en boeken duiken.

De Buurderij

De Buurderij is een sociaal duurzaamheidsinitiatief om de mensen dichter bij hun voedsel te brengen. Brood, zuivel, groenten, vegetarische burgers en spreads, vlees, ambachtelijke bieren,... bestellen kan telkens tot dinsdagnacht, ophalen doe je op donderdag vanaf 17u30.

De Raad der Wijze Vrouwen

De Raad der Wijze Vrouwen organiseert offline bijeenkomsten op DOK. Meer dan 30 wijze vrouwen met verschillende achtergronden komen samen in Gent en gaan in gesprek met elkaar over allerlei prangende thema’s*.

Escargand

Escargand kweekte escargots ofwel "Gentse Gelen" op DOK, op een manier die verder bouwt op de principes van vertical farming. Een Gentse delicatesse!

FASE I 2015

FASE is een vijfkoppig beeldend collectief met een voorliefde voor monumentale sculpturen. Op DOK bouwden ze in 2015 de aardkluit.

Geveltuinbrigade I 2018-2019

Geveltuintjes zorgen voor een aangenamere straat, een zuivere lucht, een koelere straat en ze kunnen mensen verbinden. De Geveltuinbrigade massaal geveltuintjes planten bij mensen die stiekem wel zo’n tuintje willen maar er zelf niet toe komen.

GreenUp I 2018-2019

GreenUp was uw portier in 2018 en 2019 op DOK en heette je met plezier elke zondag welkom onder één motto: meer groen, op meer plaatsen, voor meer mensen, simpel.

KARFOUR I 2015

KARFOUR bracht verschillende mensen met diverse talenten samen op DOK en gaf hen een plek waar ze hun werk konden presenteren.

KINTSUGI I 2016

KINTSUGI is een experimenteel noisecollectief die ongeziene instrumenten maken uit recuperatiemateriaal. Als DOKbewoner bouwde KINTSUGI aan hun instrumentarium. 

Keet I 2014-2015

Dit minihuisje op wielen, dat in 2014 en 2015 op DOK stond, stelt een nieuwe manier van leven voor waarin autonomie en zelfvoorziening centraal staan.

Lab van Troje I 2014

Lab van Troje (daarvoor Fiets van Troje) was een netwerk van samenwerkende burgers, bedrijven, overheden en organisaties. Het vormde een creatief laboratorium dat oplossingen aanreikt om versneld te komen tot een duurzame Gentse regio.

Labland

Labland stimuleert de bouw van toekomstgerichte woningen die de leefbaarheid verbeteren terwijl ze de milieu- impact verlagen. Deze zomer bouwen ze op DOK een prototype woning uit circulaire bouwelementen!

Le Petit Botanique I 2014

Een aantal jaar geleden kon je elke werkdag lunchen op DOK. Le Petit Botanique bracht op DOK elke middag tijdens de week vers geplukte groenten uit de stadsboerderij op uw bord.

Les Meufs vzw I 2014

Les Meufs vzw laat vrouwen met verschillende achtergronden en uit verschillende sociale lagen met elkaar kennis maken. Ze liet DOK kennis maken met heerlijke Marokkaanse thee en lekkernijen.

Lokaal I 2015

Lokaal is een snack- en theebar die met zoveel mogelijk lokale, verse en biologisch geteelde producten (h)eerlijke vegetarische gerechtjes serveert. In de zomer van 2015 opende ze een pop-up versie op DOK op.

Metal Crew

In 2016 startte vzw Scaramouche het project Metal Crew op DOK. Op donderdag en vrijdag komen jongeren van 15 tot 25 jaar zonder diploma of zonder motivatie om school te lopen, praktijkervaring metaal opdoen in een bedrijf in s(t)imulatiemodus.

N.V.O.V.K.B.

De Nieuw Verenigde Oost Vlaamse Knutselbond, kortweg N.V.O.V.K.B., is een collectief dat zich de afgelopen jaren heeft gespecialiseerd in het creëren van ongewone ruimtes en interactieve confrontaties.

Nerdlab I 2015

Nerdlab is een plaats voor bouwers. Mensen die van technologie houden en ze volledig naar hun hand zetten. In 2015 voerde Nerdlab verschillende interventies uit op DOK om technologie meer te implementeren in het terrein.

Orkidea I 2019

Orkidea verbindt een bruisende groep mensen uit Palestina en België, die samen Dabke dansen, een traditionele Arabische cirkel- en linedans uit de regio van Palestina, Syrië, Libanon en Irak.

Other Women's Flowers I 2019

Je kan Other Women’s Flowers een bookclub noemen, maar dan wel een heel bijzondere, want de club leest enkel boeken geschreven door vrouwen. Op DOK kwamen ze samen, discussieerden ze over paragrafen en lazen ze verhalen voor het slapengaan.

Reekup I 2015

REEKUP vzw was een vereniging die creatief hergebruik van materialen stimuleerde.

Refu Interim

Refu Interim is een project, ontstaan vanuit cirQ. Met Refu Interim richt cirQ een 'interimbureau' op, dat vluchtelingen en nieuwkomers die legaal in België verblijven aan het werk helpt als vrijwilliger in de culturele, sociale en vrijetijdssector.

SECONDroom Gent I 2014-2016

Elke DOKzondag van 2014 tot 2016 kreeg een andere kunstenaar één week voor de opening de sleuten van SECONDroom Gent om een expo op poten te zetten. 

Stadslandbouw Gent I 2014-2016

De werkgroep stadslandbouw Gent was drie jaar lang een DOKbewoner en is een netwerkorganisatie die de transitie naar meer stadslandbouw in de stad Gent mee aanstuurt.

playField.

playField. is een jong collectief dat in zijn werk de grens tussen acteur en toeschouwer onderzoekt. Via interactieve installaties nodigen ze het publiek uit tot een gezamenlijke beleving waarin zowel de uitnodiging als het participeren van belang zijn voor de ervaring van de toeschouwer.