Open Call

Wat er gebeurt op DOK wordt bepaald door de DOKbewoners. Voor 2017 is DOK op zoek naar nieuwe DOKbewoners, residents die DOK mee vorm en kleur geven met creatieve manoeuvres. Samen met de bewoners biedt DOK ruimte aan initiatieven op vlak van cultuur, kunst, sport, sociaal-cultureel, ecologie en welzijn.            

DOK wilt nadrukkelijk nieuwe ideeën, beginnende collectieven en projecten hosten. DOK staat open voor voorstellen door zowel individuen, buurtbewoners en kunstenaars als die van collectieven of organisaties. DOK is graag gastheer voor residenten die voor langere tijd een plek zoeken. De voorstellen worden afgetoetst aan volgende criteria: toegankelijkheid, (artistieke) vernieuwing, ondersteuning bieden aan een creatieve stedelijke dynamiek, experiment en ontmoeting.

In 2016 zette DOK in op gastvrijheid, flexibiliteit, superdiversiteit en mobiliteitDeze thema’s blijven actief. In 2017 voegen we zelfbestuur, boerenverstand en radicaal toe.

▶︎ VISIETEKST DOK 2017 (download) ◀︎
▶︎ ENGLISH VERSION ◀︎


© Damiano Oldoni, 2016

DOK BIEDT                   
Het hele jaar door kan je werken en creëren op DOK. Vanaf mei tot eind september kan je publieke activiteiten ontwikkelen. DOK zoekt samen met jou naar een kader (inhoudelijk en logistiek) om je project te ontwikkelen en biedt haar netwerk aan. Een meerjarig traject (2017 en 2018) behoort ook tot de mogelijkheden.

De beschikbare ruimte & ondersteuning hangt af van de noden van uw project. DOK beschikt over een aantal zones zoals de kantine, box (concert/theaterzaal), voortuin, keuken, bureau, markt, vergader/werkcontainer die je deelt met de andere dokbewoners. DOK heeft een aantal containers die je volledig kan claimen voor jouw project. Je kan ook een eigen plek bouwen of plaatsen op DOK (container, bus, boot, hut,…) Hou rekening met het openluchtkarakter van DOK. Je betaalt geen huur, maar we vragen aan de DOKbewoners om in te zetten op de DOKzondagen. Deze worden vanaf nu een soort opendeurdag voor DOK. Iedere zondag is er ook een open matinee die je kan invullen.

SEIZOEN 2017                  
→ Opening op 30 april

→ DOK opent zijn deuren iedere zondag van 11u tot 22u voor publiek.
→ De DOKbewoners kunnen DOK ook openen op andere dagen
→ DOK sluit altijd om 24u

→ Slot van het seizoen is gepland op 1 oktober

HOE INDIENEN                

Stuur een korte omschrijving (wat is je plan, waarom, wat heb je nodig en wanneer wil je starten) van jouw project door naar liesbeth@dokgent.be.