Over DOK

DOK is de tijdelijke invulling van een groot terrein in de oude haven van Gent. Een bruisende en inspirerende ontmoetingsplek met kleine en grote evenementen voor jong en oud. DOK is ook een platform voor creatie en een werkplek voor DOKbewoners, die met hun eigen activiteiten en evenementen rond cultuur, sport, kunst, sociaal-cultureel, ecologie en welzijn het terrein vormgeven. Elk seizoen toont DOK een ander gezicht, als een plek die voortdurend in beweging is. Elke zomer kan je er terecht voor concerten, sport, film, rommelmarkt, expo, barbecue en nog veel meer.

In de winter is DOK gesloten. Er gaan dan geen evenementen door, al blijven sommige DOKbewoners achter de schermen naarstig verder werken. Het seizoen van 2018 start in mei.

DOK is een tijdelijke invulling van een zone waar in de toekomst een nieuwe Gentse woonbuurt zal ontstaan. Meer info over het stadsvernieuwingsproject Oude Dokken vindt u op www.oudedokken.be

DOK is opgericht in 2011 en werkte o.a. samen met cirQ, Democrazy, Keet, Topo Copy, Cee Pil, B-and-B, Werkgroep Stadslandbouw Gent, De Fiets van Troje, Le Petit Botanique, Cosy Cozy, Groenten uit Gent, Les Meufs, SECONDroom, tBEDRIJF, Compagnie Frieda, Tumult.fm, Fase, Lokaal, Stand & Deliver, Kapow, Reekup, Nerdlab, Karfour, Collectif Malunés, Blanco, Black Dragon, Labland, Kintsugi, Jaagbaar, Metal Crew, Boeren en Buren, Urban Smart Farm, Critical Mass Gent, enz…


© Michiel Devijver

JAARVERSLAG 2017

We delen graag het jaarverslag van DOK 2017, dat een een overzicht biedt van het voorbije werkjaar. Het was de 7de zomer dat de site aan de Oude Dokken in Gent voor het publiek toegankelijk gemaakt werd. We gaan in op enkele strategische keuzes die we maakten om de vooropgestelde doelstellingen te behalen. In het tweede deel lichten we verschillende prestaties toe.

Je kan het jaarverslag bekijken via deze link

PRAKTISCH

ADRES
Splitsing Koopvaardijlaan – Afrikalaan
9000 Gent
info@dokgent.be
09 224 19 40BEREIKBAARHEID

DOK is toegankelijk via de ingang aan de splitsing Koopvaardijlaan – Afrikalaan en via de ingang aan de Schipperskaai.


PARKING
Let op! We hebben geen parking. Kom dus best te voet, met de fiets of het openbaar vervoer naar DOK. Wie met de auto komt, kan parkeren aan Dampoort station.
FIETS
DOK ligt op fiets- en wandelafstand van het Gentse stadscentrum, via de Bataviabrug kan je DOK te voet of met de fiets via Dok Noord bereiken. Er zijn fietsenstallingen voorzien in de Koopvaardijlaan en aan de kade.


OPENBAAR VERVOER
DOK is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer:

Bus 6 van De Lijn stopt vlak bij poort 1, aan de DOKkantine. Op- en afstappen kan je aan de halte ‘Koopvaardijlaan’. De bussen rijden van maandag tot zondag tot 23u met een max tussenpauze van 30 min.

Aan de overkant van het Handelsdok stopt bus 5, aan de halte ‘Dok Noord’ in de Doornzelestraat. Via de Bataviabrug kan je DOK bereiken. De bussen rijden van maandag tot zondag tot 23u met een max tussenpauze van 20 min.

Met de trein is DOK het makkelijkst bereikbaar vanuit station Gent-Dampoort, dat ligt op 5 minuten wandelafstand van DOK.


CONTACT
DOKvzw (postadres)
Jos Verdegemstraat 120
9040 Sint-Amandsberg

Coördinatie
Liesbeth Vlerick
liesbeth@dokgent.be