Over DOK

DOK is de tijdelijke invulling van een groot terrein in de oude haven van Gent. Een bruisende en inspirerende ontmoetingsplek met kleine en grote evenementen voor jong en oud. DOK is ook een platform voor creatie en een werkplek voor DOKbewoners, die met hun eigen activiteiten en evenementen rond cultuur, sport, kunst, sociaal-cultureel, ecologie en welzijn het terrein vormgeven. Elk seizoen toont DOK een ander gezicht, als een plek die voortdurend in beweging is.

DOK is een tijdelijke invulling van een zone waar in de toekomst een nieuwe Gentse woonbuurt zal ontstaan. Meer info over het stadsvernieuwingsproject Oude Dokken vindt u op www.oudedokken.be

DOK is opgericht in 2011 en werkte o.a. samen met cirQ, Democrazy, Keet, Topo Copy, Cee Pil, B-and-B, Werkgroep Stadslandbouw Gent, De Fiets van Troje, Le Petit Botanique, Cosy Cozy, Groenten uit Gent, Les Meufs, SECONDroom, tBEDRIJF, Compagnie Frieda, Tumult.fm, Fase, Lokaal, Stand & Deliver, Kapow, Reekup, Nerdlab, Karfour, Collectif Malunés, Blanco, Black Dragon, Labland, Kintsugi, Jaagbaar, Metal Crew, Boeren en Buren, Urban Smart Farm, Critical Mass Gent, enz…


© Michiel Devijver

PRAKTISCH

ADRES
Splitsing Koopvaardijlaan – Afrikalaan
9000 Gent
info@dokgent.be
09 224 19 40OPENINGSUREN (30 april – 1 oktober)
Altijd open op zon- en feestdagen (behalve op 1 mei) van 11u tot 22u (gratis toegang). De DOKbewoners openen DOK altijd op donderdagen van acht tot middernacht én regelmatig op andere dagen.  


BEREIKBAARHEID

DOK is toegankelijk via de ingang aan de splitsing Koopvaardijlaan – Afrikalaan en via de ingang aan de Schipperskaai.


PARKING
Let op! We hebben geen parking. Kom dus best te voet, met de fiets of het openbaar vervoer naar DOK. Wie met de auto komt, kan parkeren aan Dampoort station.
FIETS
DOK ligt op fiets- en wandelafstand van het Gentse stadscentrum, via de Bataviabrug kan je DOK te voet of met de fiets via Dok Noord bereiken. Er zijn fietsenstallingen voorzien in de Koopvaardijlaan en aan de kade.


OPENBAAR VERVOER
DOK is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer:

Bus 6 van De Lijn stopt vlak bij poort 1, aan de DOKkantine. Op- en afstappen kan je aan de halte ‘Koopvaardijlaan’. De bussen rijden van maandag tot zondag tot 23u met een max tussenpauze van 30 min.

Aan de overkant van het Handelsdok stopt bus 5, aan de halte ‘Dok Noord’ in de Doornzelestraat. Via de Bataviabrug kan je DOK bereiken. De bussen rijden van maandag tot zondag tot 23u met een max tussenpauze van 20 min.

Met de trein is DOK het makkelijkst bereikbaar vanuit station Gent-Dampoort, dat ligt op 5 minuten wandelafstand van DOK.


CONTACT
DOKvzw (postadres)
Jos Verdegemstraat 120

9040 Sint-Amandsberg Coördinatie
Liesbeth Vlerick
liesbeth@dokgent.be

Techniek & Horeca & vrijwilligerswerking
Tomas Lootens
tomas@dokgent.be

Logistiek
Yoshi Dooms
yoshi@dokgent.be

Communicatie
Bert Bossaert
bert@dokgent.be