Over DOK

DOK is de tijdelijke invulling van een groot terrein in de oude haven van Gent. Een bruisende en inspirerende ontmoetingsplek met kleine en grote evenementen voor jong en oud.  Elke zomer kan je er terecht voor concerten, sport, film, rommelmarkt, expo, barbecue en nog veel meer. DOK is ook een platform voor creatie en een werkplek voor DOKbewoners, die met hun eigen activiteiten en evenementen rond cultuur, sport, kunst, sociaal-cultureel, ecologie en welzijn het terrein vormgeven. Elk seizoen toont DOK een ander gezicht, als een plek die voortdurend in beweging is. 

In het verleden zette DOK in op gastvrijheid, flexibiliteit, superdiversiteit en mobiliteit, zelfbestuur, boerenverstand en de term radicaal. In 2018 kiest ze voor een nieuw thema met name "erkenning" van de verschillende DOKbewoners (hun gedachtengoed, hun noden, zowel intern als extern als onderling). 

Van 29 april tot 30 september 2018 kan je elke zondag, en vaak ook op andere dagen, terecht op DOK. Alle activiteiten van DOK en de DOKbewoners vind je in de agenda

Waar DOK ligt, zal in de toekomst een nieuwe Gentse woonbuurt ontstaan. Meer info over het stadsvernieuwingsproject Oude Dokken vindt u op oudedokken.be.

Sinds de oprichting van DOK in 2011 werkte ze o.a. samen met cirQ, Democrazy, Keet, Topo Copy, Cee Pil, B-and-B, Werkgroep Stadslandbouw Gent, De Fiets van Troje, Le Petit Botanique, Cosy Cozy, Groenten uit Gent, Les Meufs, SECONDroom, tBEDRIJF, Compagnie Frieda, Tumult.fm, Fase, Lokaal, Stand & Deliver, Kapow, Reekup, Nerdlab, Karfour, Collectif Malunés, Blanco, Black Dragon, Labland, Kintsugi, Jaagbaar, Metal Crew, Boeren en Buren, Urban Smart Farm, Critical Mass Gent, Blommm, Zwijgen is Geen Optie, Labland, The Caravan's Journal,…


© Michiel Devijver

JAARVERSLAG 2017
We delen graag het jaarverslag van DOK 2017 dat een een overzicht biedt van het vorige werkjaar. Het was de zevende zomer dat de site aan de Oude Dokken in Gent voor het publiek toegankelijk gemaakt werd. We gaan in op enkele strategische keuzes die we maakten om de vooropgestelde doelstellingen te behalen. In het tweede deel lichten we verschillende prestaties toe.

Je kan het jaarverslag via deze link bekijken. 💡 PRAKTISCH 

ADRES
Splitsing Koopvaardijlaan – Afrikalaan
9000 Gent
info@dokgent.be
09 224 19 40

BEREIKBAARHEID

DOK is toegankelijk via de ingang aan de splitsing Koopvaardijlaan – Afrikalaan en via de ingang aan de Schipperskaai.

PARKING
Let op! We hebben geen parking. Kom dus best te voet, met de fiets of het openbaar vervoer naar DOK. Wie met de auto komt, kan parkeren aan Dampoort station.FIETS
DOK ligt op fiets- en wandelafstand van het Gentse stadscentrum, via de Bataviabrug kan je DOK te voet of met de fiets via Dok Noord bereiken. Er zijn voldoende fietsenstallingen voorzien in de Koopvaardijlaan en aan de kade.

OPENBAAR VERVOER
DOK is vlot bereikbaar met bus en/of trein:

  • Bus 6 van De Lijn stopt vlakbij poort 1, aan de DOKkantine. Op- en afstappen kan je aan de halte ‘Gent Koopvaardijlaan’. De bussen rijden van maandag tot zondag tot 23u met een max tussenpauze van 30 min.
  • Aan de overkant van het Handelsdok stopt bus 5, aan de halte ‘Dok Noord’ in de Doornzelestraat. Via de Bataviabrug kan je DOK bereiken. De bussen rijden van maandag tot zondag tot 23u met een max tussenpauze van 20 min.
  • Met de trein is DOK het makkelijkst bereikbaar vanuit station Gent-Dampoort, dat op 5 minuten wandelafstand ligt van DOK.

📞CONTACT

DOKvzw (postadres)
Jos Verdegemstraat 120
9040 Sint-Amandsberg

Coördinatie
Liesbeth Vlerick
liesbeth@dokgent.be

Productie, horeca en vrijwilligerswerking 
Tomas Lootens
tomas@dokgent.be

Techniek
Yoshi Dooms
yoshi@dokgent.be

Communicatie
Bert Bossaert
bert@dokgent.be

Alexandra Omey
alexandra@dokgent.be

Projectmedewerkers
Céline de Coninck - procesbegeleider
celine@dokgent.be

Nathalie Snauwaert - kwartiermaker & filosoof in residence
nathalie@dokgent.be