Sebadoh

Datum: 20/08/2011 tot 19:30
Locatie: DOKstrand
Tags: concert, strand
Organisator: DOK

Morgen zaterdag 20 augustus zou Sebadoh op Pukkelpop spelen. Als gevolg van het noodweer zijn alle concerten van het festival afgelast.

We willen bij deze graag iedereen uitnodigen om toch nog één van de geplande concerten mee te maken. Sebadoh is bereid om bij DOK te komen spelen. Dit is gepland morgen zaterdag 20 augustus om 18u15, 2 dagen na het moment waarop het drama op Pukkelpop gebeurde.

Iedereen is welkom op dit concert. Er wordt geen toegang gevraagd. Het wordt een moment om mekaar te ontmoeten met de muziek van één van de bands van Pukkelpop. We willen alle aanwezigen, medewerkers en organisatoren van Pukkelpop een hart onder de riem steken. Onze gedachten gaan hierbij in eerste instantie uit naar de slachtoffers van deze ramp.

Over Sebadoh: de band rond Lou Barlow wordt beschouwd als één van de pioniers van de lofirock. Na hun split kwamen ze terug samen in 2007 in originele line-up. Als frontman van Sebadoh en bassist van Dinosaur Jr. werd Barlow legendarisch op twee fronten. Nu alle platen van Sebadoh stilaan geremastered zijn ‚Äî de laatste in dat rijtje is het artistieke hoogtepunt ‘Bakesale’ ‚Äî is het moment gekomen om de jonge garde te laten zien hoe inventief en creatief dit trio twintig jaar geleden wel was en nog steeds is. Van vaandeldragers van de lo-fi tot overlevers van de indierock, Sebadoh overbrugde de grunge mania in stijl. Bekendste nummers zijn: ‘Beauty of the ride’, ‘Flame’, ‘Not too amused’ en ‘Ocean’. Barlow is een bezield songschrijver en gitarist, die ook als spilfiguur van Dinosaur Jr. hoge ogen gooit.

www.sebadoh.com

Deel!
  • Facebook
  • Twitter
  • email
Terug naar overzicht