Icarus Night XL: Nils Frahm, A Winged Victory For The Sullen, Kreng

Datum: 12/09/2012 tot 22:00
Locatie: DOKarena
Tags: arena, concert, Democrazy, Icarus Night
Organisator: Democrazy, Icarus (Urgent.FM)

Democrazy en Icarus (Urgent.FM) presenteren een XL-editie van Icarus, met Nils Frahm, A Winged Victory For The Sullen en Kreng op het podium van de DOKarena.

Nils Frahm (DE)
Nils Frahm leerde het vak bij Nahum Brodski, een student die nog in de leer ging bij Tsjaikovski. In zijn eigen Durton Studio werkte hij samen met generatie- en geestesgenoten Peter Broderick, √ìlafur Arnalds, Efterklang en Deaf Center. Met zijn melancholiek en romantisch klinkend neo-klassiek pianowerk schaart Frahm zich naast Max Richter, Library Tapes en Sylvain Chauveau. Hij werd/wordt gelauwerd en geloofd door bladen Mojo, Uncut en Q. Ook Tom Yorke van Radiohead is fan. Check zijn laatste plaat ‘Felt’ (2011).

Kickingthehabit.nl over ‘Felt’: “Felt klinkt van begin tot eind puur en ruimtelijk. Ergens hoor je iemand adem halen of iemand praten op de achtergrond. Alsof je naast de pianist op de kruk zit. Je hoort letterlijk de hamers van de piano. Dit alles maakt Felt tot een bijzonder gedetailleerde en zeer intieme plaat.”

Nils Frahm op Facebook.

A Winged Victory For The Sullen (VS)
A Winged Victory For The Sullen is de zeer bijzondere samenwerking van L.A. componist Dustin O’Halloran en Adam Wiltzie van Sleeping Dog en Stars Of The Lid, die voorheen ook speelde bij Sparklehorse, de band rond de betreurde Mark Linkous. Voor de opnames van hun vorig jaar verschenen plaat trokken ze weg uit de studio, naar imposante akoestische ruimtes (kerken, radiostudio’s, pakhuizen) waar ze aan de slag gingen met oude vleugelpiano’s, strijkkwartetten, blazers en gitaren. De muziek die hier uit voortkomt, heeft een weergaloze cinematografische kracht. Een betere manier om aan het alledaagse te ontsnappen dan luisteren naar deze muziek bestaat er niet. AWVFTS werd/wordt gelauwerd en geloofd door Pitchfork, Mojo, Uncut en the Guardian. Wij zijn niet minder lyrisch.

Cobra.be over hun debuutplaat: “Een plaat die je in één keer moet beluisteren en herbeluisteren, en die je langzaam maar zeker bedwelmt en niet meer loslaat. ‘A Winged Victory For The Sullen’ is een intens, onwerelds mooi en pakkend debuut.”

A Winged Victory For The Sullen op Facebook.

Kreng
Kreng startte als een puur sample-based project, waarin verschillende geluiden en invloeden aan bod komen: free jazz, vroege electronica, improvisatie, klassiek, vintage etnische opnames… Dat resulteerde in een regelmatige samenwerking met film, dans- en theaterregisseurs voor het muzikale gedeelte van de voorstelling. Kreng werkte reeds 20 producties af tot een goed einde.

Dit najaar verschijnt zijn nieuwe plaat op het Miasmah-label, gemixt door Nils Frahm.

Tickets
Tickets kosten €14 in voorverkoop (excl. reservatiekost) en €17 aan de avondkassa. Kaarten zijn te verkrijgen aan het infopunt op DOK, via Democrazy (online) en Fnac (online, telefonisch en in de vestigingen van Fnac). Info: 09 223 22 27. Meer info over cultuurcheques (van cjp, Accor of Sodexo), cjp- en ISIC-korting.

Deel!
  • Facebook
  • Twitter
  • email
Terug naar overzicht