MEER-kost #4: Semiotics of the Kitchen

Op 23 september van 12:00 tot 18:00

Video en performance aan een zondags tempo. Dat is het recept van MEER-kost.

MEER-kost #4 focust op het blootleggen of bekritiseren van een binair en normatief denken over gender. Volstaat de opdeling tussen mannelijkheid en vrouwelijkheid om de samenleving te beschrijven of doet het tekort aan wat genderidentiteit kan zijn? Welke verwachtingen hangen onvermijdelijk vast aan deze woorden? BeĂŻnvloeden de bestaande rolpatronen de kansen die individuen krijgen in de loop van hun leven?

MEER-kost #4 serveert
🎬 12u tot 17u - doorlopend @ De Redactie
Aay Liparoto met de video 'Andrew a strong courageous warrior' (2015) en een performatieve actie rond het boek 'Andrew has his period (anecdotes of androgey)'

🎬 17u @ De Redactie
Petra Bauer met de video 'Sisters!' (2011) (123', single screening)

🎬 12u tot 18u - doorlopend @ De Kantine
Martha Rosler met de video 'Semiotics of the Kitchen' (1975)

MEER-kost #4 is het vierde dagprogramma van MEER, een collectief dat bouwt aan een platform voor video, performance en alles ertussenin. Tijdens een residentie op DOK Gent brengt MEER maandelijks van juni tot september een zondags programma onder de noemer MEER-kost. Bij elke editie van MEER-kost maakt Ă©Ă©n van de geselecteerde kunstenaars een artist print die MEER te koop aanbiedt voor 20 euro, ter ondersteuning van de kunstenaars en de eigen werking.

MEER-kost #4 werd mede mogelijk gemaakt door DOK, Topo Copy en Herlinde Demaerel. Met de steun van de Stad Gent.

Beeld - filmstill Sisters! van Petra Bauer