​​​​​​​MEER-kost #3: y pasa el limbo

Op 26 augustus van 11:00 tot 17:00

MEER-kost #3 is het derde dagprogramma van DOKbewoner MEER, een collectief dat bouwt aan een alternatief platform voor media met een tijdelijk karakter. Tijdens haar residentie op DOK Gent brengt MEER elke laatste zondag van de maanden juni tot september een volledig dagprogramma onder de noemer MEER-kost. 

Voor MEER-kost #3 plooit ze haar ruggenwervels in de meest onmogelijke poses en zakt ze af naar ons diepe onderbewustzijn. Want de limbo, het voorgeborchte, is de plek van het visioen, de déjà vu, het fata morgana, de nachtmerrie, het fantasme, het orakel, de fetisj, de psychose. De plek waar alles schijn is, maar waar ook alles waar is.

MEER brengt vijf kunstenaars samen die het onderbewuste als uitgangspunt voor hun creatie nemen:


📺 Doorlopend @ Cargo.studio:
Basim Magdy met de film ‘the Dent’ (2014)
Basim Magdy vindt inspiratie in dromen, wetenschappelijke theorieën en mislukte utopische ambities. Zijn bijzondere interesse gaat uit naar collectieve sociale mislukkingen van de mens, veroorzaakt door het steeds herhalen van dezelfde fouten. Zijn films dompelen je onder in een droombeeld, waarbij je vaak in surrealistische situaties van teleurstelling en absurde plotwendingen terechtkomt.


📺 Doorlopend @ Cinema Keet:
Dora García met de video ‘El Helicóptero’ (2016)
Het werk van Dora García zoekt grenzen op tussen auteur en acteur, realiteit en fictie, kunst en leven. In deze film vertrekt ze van drie happenings die de Argentijnse schrijver, criticus en psychoanalyticus Oscar Masotta in 1966 organiseerde. Deze acties verrassen ons vandaag nog steeds. In deze film documenteert Dora Garcia een heropvoering van de oorspronkelijke performance. De film refereert aan het begrip van herhaling, zowel in de performance, maar ook in de psychoanalyse en politiek. El helicóptero is het eerste deel van een grotere film Segunda Vez (tweede keer). 

📺 Doorlopend @ Backstage:
Anouk De Clercq met de video ‘Thing’ (2013)
Een architect vertelt over de stad die hij heeft gebouwd. Een prachtige plek, maar een onbetrouwbare realiteit. De stad blijkt gaandeweg denkbeeldig is. Het betoog van de architect is een vruchteloze poging om zijn denkbeelden vaste vorm te geven. ‘Thing’, een video en boek van Anouk De Clercq, gaat over het geheugen van een plek, over fictieve structuren en de verderzetting van het verleden in de stedelijke patronen van vandaag.


📺 Doorlopend @ de DOKkantine:
Emily Lefèbvre met de film 'DIORAMA’ (2016)


🎤 Van 12u00 tot 12u30 @Cargo.studio:
Relaas (Timon Van De Voorde) met een waargebeurd verhaal (2018)
Relaas is een verzameling bijzondere, maar waargebeurde verhalen en anekdotes verteld door gewone mensen. De anekdotes ontroeren, verrassen, doen lachen, vertederen. Ditmaal is Timon Van de Voorde, bezieler van onder andere Relaas en nog zoveel andere culturele autoriteiten in Gent. Dat er steeds één en ander in zijn hersenpan aan het borrelen is, is voor velen geen geheim. Hij vertelt ons over wat er sluimert in zijn onderbewustzijn.
 MEER-kost #3 werd mede mogelijk gemaakt door DOK, Topo Copy en Herlinde Demaerel. Met de steun van de Stad Gent.