MEER-kost #2: She Put me in Complexity of Words

Op 29 juli van 11:00 tot 17:00

Video en performance aan een zondags tempo. Dat is het recept van MEER-kost. 

De titel van MEER-kost #2 "She Put me in Complexity of Words", ontleenden we aan een werk van Nicoline Van Harskamp. Vier vrouwen met een migratieachtergrond kregen de opdracht elkaars Engels na te praten. Wat we horen zijn interpretaties van interpretaties van de originele taal. Bepaalde taaleigenschappen en -gevoeligheden worden op verrassende wijze blootgelegd. 

MEER-kost #2 serveert: Nicoline Van Harskamp met een video over haar taalexperiment ‘She Put me in Complexity of Words’, Margarita Maximova met haar video-installatie ‘The Vast, The Land, The Liquid’, een nieuwe performance van Georgia Kokot en de video-installatie ‘Helen’ van Laura Nsengiyumva. Vier kunstenaars die de complexiteit van taal begrijpen als een spiegel voor onze maatschappij en omgang met elkaar. Soms begrijpen we de ander, zonder dat we wat hoeven te zeggen. Soms lukt het maar niet om elkaar te verstaan, ondanks dat we in hetzelfde dorp opgroeiden. Taal is een bruggenbouwer, maar kan ook hopeloos tekortschieten. “Die Grenzen meiner Sprache bedeuten die Grenzer meiner Welt”, zei Ludwig Wittgenstein… 

MEER-kost #2 is het tweede wapenfeit van curatorencollectief MEER (Mirthe Demaerel, Céline Vermeire, Ilse Roosens). MEER bouwt mee aan een alternatief platform voor media met een tijdelijk karakter. Tijdens een residentie op DOK Gent brengt MEER elke laatste zondag van de maanden juni tot september een volledig dagprogramma onder de noemer MEER-kost (save the date: 26 augustus, 23 september). 

Gratis • 11u - 17u •

PROGRAMMA

  • Laura Nsengiyumva: DOKbureau - doorlopend
  • Margarita Maximova: De Redactie - doorlopend
  • Georgia Kokot: cargo.studio - performance om 16u
  • Nicoline Van Harskamp: Cinema Keet 

Omslagfoto: Georgia Kokot, teaser for a new performance, 2018

Volg dit evenement ook via Facebook