De Raad der Wijze Vrouwen - gesloten panel

Op 26 juni van 18:30 tot 21:30

Gent zit vol straffe madammen en de Raad der Wijze Vrouwen wil deze op DOK ontvangen, in de redactie, als een alternatieve ruimte waarin iedereen vrijuit kan spreken. In vier bijeenkomsten buigen ze zich met een 12-tal vrouwen telkens over een ander prangend thema, al dan niet inspelend op gebeurtenissen die zich voordoen in 2018. Een woord, een kwestie of een thema wordt gedropt in de Raad en verder vormgegeven

Op 26 juni droppen ze sisterhood in de groep en stellen zichzelf onder andere de volgende vragen: Hoe kunnen we een netwerk vormen van vrouwen? Hoe kunnen we elkaar versterken? Zonder een ‘loge’ te zijn die exclusief voor mondige vrouwen is. Wat kunnen wij betekenen voor alle vrouwen in Gent? Concreet: Hoe kunnen we een sisterhood vormen die zowel werkbaar als solidair is?

Alle discussies zullen gedocumenteerd worden met video / audio en uiteindelijk leiden tot een publicatie (almanak). De eerste almanak zal een creatief ontworpen samenvatting zijn van alles wat gezegd is geweest.