Concert: Bert Dockx

Op 20 september van 19:30 tot 22:00

TICKETS ★
€12 vvk/ €15 adk

Eén van de meest bedrijvige en beste muzikanten van ’t land is Bert Dockx. Je kent hem als onderdeel van het instrumentale trio Dans Dans, als frontman van het ijzersterke combo Flying Horseman, en als Strand, zijn Nederlandstalige soloproject. Tussendoor bleef Dockx de voorbije jaren geregeld solo-optredens geven, met eigen werk én met covers in avontuurlijke bewerkingen.

De meest opmerkelijke van die covers bundelt hij nu op een plaat, Transit, die op 7 september uitkomt bij Unday Records.  Het zijn vaak heel bekende, iconische songs, die Dockx zich eigen maakt, zoals 'I’m On Fire' van Bruce Springsteen, 'Albatross' van Fleetwood Mac en 'I Shall Be Released' van Bob Dylan. De rauwe en subtiel psychedelische productie van Dockx’ trouwe kompaan Koen Gisen vervolledigt dit meesterwerkje. 

Wie Dockx bij Flying Horseman en Dans Dans al aan het werk zag, weet hoe intens en sfeerrijk zijn optredens zijn.

"Net als bij Flying Horseman en Dans Dans weet je nooit wat je krijgt, behalve dat het niveau onbevattelijk hoog ligt (...) Woorden te kort hoe goed Dockx speelde”, schreef 3VOOR12 over een zoldersessie van Dockx op Made In Belgium, eind 2017.