De Poorten: Dampoort

Op 1 juli van 11:00 tot 16:00

Welke verhalen ken jij over de buurt waar je woont? En van welke lokale legendes heb je altijd het fijne willen weten? In het kader van het project 'De Poorten' verzamelt historica en schrijfster Tina De Gendt verhalen van oude en nieuwe bewoners in de poortwijken van Gent. Deze week: Dampoort (Dendermondse Poort).

Dat de wijk ‘onherkenbaar veranderd’ is, hoor je wel eens zeggen. Maar is dat zo? Sinds wanneer? Is dat dan goed of slecht bedoeld? En vooral: hoe is die verandering er precies gekomen? Een hele zomer lang houdt Tina elke zondag open interviewsessies in de DOKredactie over de snel evoluerende poortwijken. Iedereen die denkt iets te weten of juist iets te weten wil komen over zijn/haar wijk, is van harte welkom.

Ze start telkens met een centrale gast, wiens levensverhaal onlosmakelijk verbonden is met de buurt. Daarna krijgt iedereen de kans eigen verhalen of herinneringen te delen of juist vragen te stellen of suggesties te doen. Alle sessies zijn open voor publiek dat graag wil meeluisteren.

Deze week landt Tina aan de Dampoort. Met Sandro D’Agostino (geboren en getogen Dampoorter, hoofdafgevaardigde ACV bij Tower Automotive) en Hakan Karaca (als kind van de ene kant naar de andere kant van de Dampoort verhuisd, tegenwoordig deken van de Dendermondsesteenweg).

In samenwerking met De Raconteurs en Sonderland

Niet van Dampoort? Sluit dan zeker aan wanneer het over jouw wijk gaat!

Meer info: tinadegendt@gmail.com