De Poorten: Ledeberg

Op 24 juni van 11:00 tot 16:00

Welke verhalen ken jij over de buurt waar je woont? En van welke lokale legendes heb je altijd het fijne willen weten? In het kader van het project 'De Poorten' verzamelt historica en schrijfster Tina De Gendt verhalen van oude en nieuwe bewoners in de poortwijken van Gent. Deze week: Ledeberg (Keizerspoort). 

Dat de wijk ‘onherkenbaar veranderd’ is, hoor je wel eens zeggen. Maar is dat zo? Sinds wanneer? Is dat dan goed of slecht bedoeld? En vooral: hoe is die verandering er precies gekomen? Een hele zomer lang houdt Tina elke zondag open interviewsessies in de DOKredactie over de snel evoluerende poortwijken. Iedereen die denkt iets te weten of juist iets te weten wil komen over zijn/haar wijk, is van harte welkom.

Ze start telkens met een centrale gast, wiens levensverhaal onlosmakelijk verbonden is met de buurt. Daarna krijgt iedereen de kans eigen verhalen of herinneringen te delen of juist vragen te stellen of suggesties te doen. Alle sessies zijn open voor publiek dat graag wil meeluisteren.

Deze week landt Tina in Ledeberg, met gasten Margit Sarbogardi (bruggenbouwer, solidaire Gentenaar én Raconteur van Ledeberg) en Necdet Karatasli (reporter, leerkracht maatschappelijke oriëntatie). 

In samenwerking met De Raconteurs en Sonderland

Niet van Ledeberg? Sluit dan zeker aan wanneer het over jouw wijk gaat!

Meer info: tinadegendt@gmail.com