DOKbewonerscafé: N.V.O.V.K.B.

Op 15 juni van 17:00 tot 00:00

Iedere donderdag wordt de kantine geopend door een DOKbewoner. Dit is de uitgelezen kans om als bewoner een avondactiviteit te plannen of om als publiek kennis te maken met een DOKbewoner. N.V.O.V.K.B. opent een KnutselCafé en organiseert een optreden van The Red Rum Orchestra.

Alle creatieve energie is welkom, ze voorzien passende knutselmaterialen: blokjes, draadjes, plastic dingetjes, verf in kleuren, klei, plakkende substanties, papier en karton. Wc-rolletjes en yoghurtpotjes zijn sinds 14/06/16 helaas verboden. Breng daarnaast ook gerust zelf iets mee om mee te prutsen. 

Vanaf 17u kan je tegen scherpe prijzen dranken nuttigen en mogelijks iets voedzaam vinden bij aanvraag aan de toog. Dit alles in een ultieme sfeer van vriendelijkheid. Hun personeel staat er namelijk om bekend behulpzaam en goedlachs over te komen. Een extra portie mayonaise is nooit te veel gevraagd. Hou jullie dus vooral niet in!Alsof dit nog niet volstaat, en voor diegenen die het knutselen snel moe worden of diegenen die het knutselen zelfs helemaal zouden overslaan, brengen The Red Rum Orchestra tussen 20.30u en 21.30u hun verhalende muziek naar de Kantine.

The Red Rum Orchestra bestaat uit working class heroes without a cause, met asfalt prairie-blues. Ze doen niet aan conventies. De crowd wordt niet per sé gepleased. Ze maken de muziek die ze willen maken. Wars van wat in of hip is, presenteren ze een mix van loeiende solo’s, etherische franco-pop en liefdesliedjes over Cola Light. Melodieuze baslijnen worden gecombineerd met orgeltjes. Barse samenzang en beukende drums ondersteunen teksten zonder scrupules.

Afsluiten doen ze met Jan, die de lichten doet knipperen door ze aan en uit te zetten teneinde iedereen met behoorlijk zichtvermogen duidelijk te maken dat het café moet worden opgekuist. Gratis pint en souvenir voor wie meehelpt kuisen. Tot dan!