William Phlips — Oorlogzweet, goudfactuur, nourrices d'art

Van 3 september 11:00 tot 1 oktober 22:00

Voor het derde seizoen op rij nestelt BLANCO zich als bewoner op DOK (de tijdelijke invulling en 'werfplek voor verpozing en creatieve manoeuvres' aan de oude dokken in Gent) en geeft er maandelijks drie grote ramen aan de kade als canvas aan een andere kunstenaar.

Een aantal sleutelwoorden en de seizoensvisietekst van DOK vormen hiervoor het vertrekpunt. Door de jaren heen werkte DOK al rond verschillende sleutelwoorden: grenzen, flexibiliteit, mobiliteit, vertrouwen, deelatelier met publieke functie, gastvrijheid, superdiversiteit. In 2017 voegen ze nu ook de themawoorden zelfbestuur, boerenverstand en radicaal toe.

*
september 2017
Oorlogzweet, goudfactuur, nourrices d'art — William Phlips

DRIE
VENSTERS
(met muilentrekkers ruiten in)
VOOR MIJN PA
(nog ene keer)
SERIEUS
LACHEN

1. OORLOGZWEET (parfum, bukwerk) 
De opstart, kunstreclame, campagne en creatie van een nieuw parfum en verkenning van bijhorende ongekende mogelijkheden In de wandelgangen van de neus. Het begin en einde van het mensenreukspoor.

2. GOUDFACTUUR (de gouden factuur, factuur, flessengeluk)
De goudfactuur is een kunstboost voor het basisinkomen als gedachtengoed. Een Europese oproep, om alle overbodige facturen in goed afgesloten flessen in zee te posten met vermelding kunstfactuur apevelartotal Gent-Belgïe in 5 talen. (eens aangespoeld, ongeopend 4 x meer waard.) 

3. NOURRICES D'ART 
Een wereldwijde oproep aan kunstenaressen om alsnog via hun afgekolfde moedermelk het tij te keren. KUNSTMELK nu ook in flessen.