You Might Also Like

Op 12 augustus van 17:00 tot 22:00

Playfield en Sonderland duiken in de wereld van Big Data. Via film, theater, workshop en debat ontleden ze een avond lang hoe jouw data worden verzameld, verkocht en door algoritmes gejaagd. De data-industrie wil ons leren kennen, wij hen ook.

PROGRAMMA:
18u #2 BIAS / Workshop privacy
19u Avondeten
19u30 Kortfilm (TBA)
20u #2 BIAS / Workshop privacy
21u Nagesprek

#2 BIAS — PLAYFIELD (’60) - om 18u en 20u / box
Try-out van deel 2 uit de Big Data Trilogie van theatercollectief playField. PlayField gaat in de interactieve voorstelling #2 BIAS op zoek naar de individuele keuze en input van de toeschouwers en wat er gebeurt wanneer deze input door een algoritme wordt opgepikt. Een algoritme dat hun keuzes blootlegt en dus hun ‘identiteit’. Want zijn de individuele keuzes die we maken niet wat ons onderscheidt van de rest? Of is die mogelijkheid tot keuze niet meer dan een illusie?
(plaatsen beperkt, reserveren via -> https://bigdata.playfield.be/)

WORKSHOP PRIVACY — KWINTEN RUMMENS (’30) — om 18u en 20u / kantine
Sonderland nodigt freelancejournalist Kwinten Rummens uit voor een workshop privacy. Hoe kan je tegengaan dat jouw data te grabbel worden gegooid? Na een presentatie waarin hij alle instrumenten — van encryptie tot privacy-intellingen — uit de doeken doet, geeft Kwinten advies op maat, dus neem gerust uw smartphone en/of laptop mee.

DOCU (13'): BIG PEOPLE BIG DATA — HANNAH BAILLIU — om 19u30 / kantine

Big People Big Data tracht verbindingen bloot te leggen tussen de ruimte van gemonitorde marktonderzoekssessies en het onontkoombare reclamescherm. Het rechthoekige kader bakent een binnen en buiten af, het scherm niet als opening maar als een poort die afsluit, gevangen houdt, de wereld buiten sluit. 

NAGESPREK ('30) — 21u / kantine

Antony Bosschem van Zwijgen is geen optie gaat in gesprek met Tim De Paepe (playField), Kwinten Rummens en Hannah Bailliu over hun werk

Doorlopend bar / avondeten (€6/7) tussen 19u en 20u