Een reeks DOKtanks: van ID tot 3D

Het opstarten van een kleine, lokale productielijn is soms minder complex dan algemeen aangenomen wordt. Drie gepassioneerde productontwikkelaars nodigen uit om mee te stappen in het proces van productidee tot gebruiksobject. Je hoeft het volledig proces niet te volgen, in- en uitstappen kan ten alle tijde.

STAP 1 – Deel jouw productidee (tot 5 oktober) – stem voor je favoriet
Een oproep naar ideeën, waaruit een top 10 werd samengesteld. 5 favorieten kwamen vervolgens uit een poll naar voor: een pop-up fietsenstalling, een verticale moestuinbak, fietstassen waarmee je ook kan winkelen, een ‘tafelhangerlade’ en een tafelblad met ingebouwd gezelschapsspel.

STAP 2 – DOKtank ‘groepsbrainstorm’ – 10 oktober
Een verfijning van de 5 geselecteerde ideeën uit de eerste stap. Twee aanzetten overleven de brainstorm:
– een modulair syteem van ladekasten in verschillende vormen en grootten die in een grote kast kunnen opgeborgen worden èn naargelang de gelegenheid aan de tafel bevestigd worden. Ideaal voor wie klein woont, sloddervossen…
– de verticale moestuin/compostbak hangt aan het vensterraam en doet tegelijk dienst als moestuin en compostbak.

Lees het verslag.

STAP 3 – Een DOE-DOKtank: Van ontwerp naar prototype – 15 november
Man en vrouw aan de slag met karton, breekmes en tape! Met als resultaat enkele tekeningen en prototypes van de ideeën die uit de vorige stappen uit de bus kwamen.

STAP 4 – Van prototype naar product – 13 december
Van prototype in karton en tape tot houten moestuin/compostbak! Aan de slag met hamer, nagel en paletten.

STAP 5 – Een DIY-set
Een handleiding op het net en enkele constructiepakketjes, vrij te verkrijgen.

DOKtank is een platform voor inspirerende ideeën en onderwerpen, plannen in de maak, documentaire, presentaties over grensverleggende initiatieven en DOKprojecten. Brainstorms, netwerken, talks, ontmoeting, uitwisseling van gedachten en eventuele samenwerkingen zijn het doel. Tussen pot en pint!

Deel!
  • Facebook
  • Twitter
  • email
Terug naar overzicht