info

SInds juni 2011 tovert DOK de verlaten site van de Gentse Oude Dokken tijdelijk om tot een bruisende en inspirerende ontmoetingsplek waar kleine concerten, sport, expo, wafelenbak, terras, film, verfrissend ideeëngoed,piraterij en een vleugje waanzin elkaar zullen afwisselen.

Een ontmoetingsplek, een platform voor creatie en een werkplek, maar tegelijkertijd ook een publieksplek met grote en kleine evenementen voor jong en oud, waar iedereen welkom is. Een project waar ook organisaties, buurtbewoners, aanstormend artistiek talent, bedrijven enz. worden betrokken.

DOK wordt beheerd en uitgebaat door vzw DOK, en werd opgericht door de vzw’s cirQ, Democrazy en Ladda (†). Ze benaderen elk het project vanuit een verschillende invalshoek maar zijn tegelijkertijd alle drie kritisch, eigenzinnig en van nature rebels ingesteld. DOK wordt gesteund door de Stad Gent en de Vlaamse Gemeenschap.

DOK is een tijdelijke invulling van een zone waar in de toekomst een nieuwe Gentse woonbuurt zal ontstaan. Meer info over het stadsvernieuwingsproject Oude Dokken vindt u op www.oudedokken.be

DOK bouwt aan een sociaal en cultureel weefsel dat mee de basis kan vormen voor de nieuwe Gentse woonbuurt die er binnen enkele jaren zal verrijzen.