BLANCO

Voor het derde seizoen op rij nestelt BLANCO zich als bewoner op DOK en geeft er maandelijks drie grote ramen langs de kade als canvas aan een andere kunstenaar. Een aantal sleutelwoorden en de seizoensvisietekst van DOK vormen hiervoor het vertrekpunt.

Cee Pil

Cee Pil is de man achter de paarden op DOK. Sinds 2013 herbergt het domein een twintigtal levensechte kunstwerken van ons favoriete ros. Kom voor eind september naar DOK en probeer deze pareltjes te spotten!

Cosy Cozy

Cosy Cozy is een (dj) duo met als drijfveer goede muziek te brengen in een gezellige atmosfeer. Cosy Cozy draait platen achter elkaar, cureert & organiseert.

Critical Mass

Critical Mass Gent is een groeiende groep fietsers die op geregelde tijdstippen hun stalen ros beklimmen om met veel belgerinkel te ijveren voor veiligere straten en propere lucht.

De Buurderij

De Buurderij is een sociaal duurzaamheidsinitiatief, met als bedoeling om de mensen dichter bij hun voedsel te brengen. Ze werken actief aan een kortere keten en geven een eerlijke prijs aan wie het verdient: de Boeren uit de Buurt! Brood, zuivel, groenten, vegetarische burgers en spreads, vlees, ambachtelijke bieren, bereide gerechten, …: bestellen kan telkens tot dinsdagnacht. Ophalen kan telkens op donderdag vanaf 17:00.

Democrazy

Muziekclub Democrazy is medestichter van DOK. In het dagelijkse leven is het ook een muziekclub met activiteiten op een aantal plaatsen in de stad Gent. Democrazy is voornamelijk actief in Kunstencentrum Vooruit, Charlatan, Handelsbeurs, Minardschouwburg, de Centrale en White Cat. En op DOK.

GROEnTEN uit GENT

In 2012 startte GROEnTen uit GENT een moestuin op DOK. GROEnTEN uit GENT is een samenwerking tussen Sociale Werkplaats De Sleutel, vrijwilligers uit de buurt, DOK en de Vlaamse overheid. De DOKmoestuin was dan ook geen klassieke volkstuin maar een collectieve moestuin van de activerende werkvloer en buurtbewoners/moestuiniers. Samen kweken zij groenten en kruiden in puinzakken, bakken van afvalhout en ander recyclagemateriaal.

KapOw

KapOw is een artistiek collectief, een familie met visionairen, kunstenaars, boardlovers, reizigers en meer in de rangen. KapOw stelt dit jaar opnieuw de mini skate-ramp op DOK open voor publiek op zon- en feestdagen. 

Masala

Masala is een interculturele beweging die streeft naar een samenlevingsmodel waarbij diversiteit extra gestalte krijgt.

Metal Crew

In het voorjaar van 2016 startte Metal Crew op DOK, een project van VZW Scaramouche met vrijwillige medewerkers en steun van VDAB, Tofam, Turkse Unie, Compaan. Op donderdag en vrijdag komen jongeren van 15 tot 25 jaar zonder diploma of zonder motivatie om school te lopen, praktijkervaring metaal opdoen in een bedrijf in s(t)imulatiemodus.

N.V.O.V.K.B.

De NVOVKB is iets. Het zindert onder de grond, manifesteert zich in je porie. Het hangt als pluisjes in de lucht. Het vind zijn kracht in de ontkrachting slaat onderwijl een bres in de opperhuid naar het onbewuste, en proeft daar het rijke karakter van pulp op eiken vaten.

Refu Interim

Refu Interim is een nieuw project, ontstaan vanuit cirQ. cirQ heeft een traditie in sociaal-cultureel werk, en dat sinds 2006. Als productiehuis maken ze acts met een absurde inslag, die meestal vertrekken uit de volkscultuur en een sociaal engagement als doel hebben. Met Refu Interim richt cirQ een 'interimbureau' op, dat vluchtelingen en nieuwkomers die legaal in België verblijven aan het werk helpt als vrijwilliger in de culturele, sociale en vrijetijdssector.

Sonderland

Sonderland is een collectief van jonge journalisten, fotografen, schrijvers, kunstenaars ... die op een nieuwe manier non-fictie willen brengen. Ze nemen de tijd om zich te verdiepen in onderwerpen, om afgewerkte verhalen te brengen, en om buiten de landsgrenzen te denken en werken.

Stand & Deliver

Stand & Deliver nodigt je uit om elke laatste woensdag van de maand je gedachtekronkels met de wereld te delen via een open podium voor o.a. spoken word / poëzie, comedy en muziek. 

Topo Copy

Topo Copy — Utopic print center for creative people — is al sinds het prille begin een vaste waarde op DOK en gooit ook dit seizoen weer een lading print, inkt en papier in de strijd.

VOEM

VOEM is een 'etnisch-culturele federatie': een koepelvereniging met meer dan 80 afdelingen, verspreid over Vlaanderen en Brussel. Samen met deze afdelingen werkt VOEM acties uit rond cultuur, gemeenschapsvorming, educatie en maatschappelijke activering; steeds met een interculturele insteek.

Zwijgen is geen optie

Op Zwijgen is geen optie worden wekelijks video- en podcast interviews gepubliceerd met mensen die niet alleen geloven in een betere wereld maar ook doen wat ze kunnen om die wereld dichterbij te brengen.

cirQ

cirQ is medestichter van DOK én het productiehuis achter o.a. Bataclan, Batakamp en Batabata. Het is een collectief van mensen met verschillende achtergronden en specialisaties, van professoren over acteurs tot grafisch vormgevers.

playField.

playField is een jong collectief dat in zijn werk de grens tussen acteur en toeschouwer onderzoekt. Ze nodigen via interactieve installaties het publiek uit tot een gezamenlijke beleving waarin zowel de uitnodiging als het participeren van belang zijn voor de ervaring van de toeschouwer.