300 Bomen

Wist je dat een mospaneel van een paar vierkante meter voldoende is om evenveel lucht te zuiveren en fijn stof op te slaan als 300 bomen? Op DOK kan je dit jaar het project "300 Bomen voor elke Gentenaar" ontdekken aan de hand van een grote installatie.

BLANCO

Voor het vierde seizoen op rij nestelt BLANCO zich als bewoner op DOK en nodigt er gedurende het seizoen maandelijks een andere kunstenaar uit die in dialoog gaat met de plek, haar bewoners en bezoekers tijdens een residentie van één maand. 

Cee Pil

Cee Pil is de man achter de (goed verborgen) dieren op DOK. Kom voor eind september naar DOK en probeer deze pareltjes te spotten!

Cosy Cozy

Cosy Cozy is een (dj) duo met als drijfveer goede muziek te brengen in een gezellige atmosfeer. Cosy Cozy draait platen achter elkaar, cureert & organiseert.

DOKANO

DOKANO wil graag meer kano’s en kajaks in de Gentse binnenstad zien, de Gentse wateren verdienen het. Daarom stellen ze dit seizoen elke DOKzondag kano's en kajak's ter beschikking op DOK.

De Buurderij

De Buurderij is een sociaal duurzaamheidsinitiatief, met als bedoeling de mensen dichter bij hun voedsel te brengen. Brood, zuivel, groenten, vegetarische burgers en spreads, vlees, ambachtelijke bieren, bereide gerechten,... Bestellen kan telkens tot dinsdagnacht, ophalen kan telkens op donderdag vanaf 17:30.

De Leiding cvba

De Leiding cvba is een startende sociale coöperatieve onderneming die de drankvoorziening op evenementen en in de horeca wil verduurzamen. Door het  transport, het energieverbruik en afval bij drankvoorziening zo veel mogelijk te beperken, willen ze een reële en meetbare milieu-impact maken! 

De Poorten

Waar ooit de monumentale stadspoorten van Gent stonden, zijn in de afgelopen 200 jaar diverse poortwijken verrezen. Welke groepen stapten in de afgelopen eeuw door de poorten van de stad? Historica/schrijfster Tina De Gendt verzamelt verhalen van migratie en integratie in en rond De Poorten.

De Raad der Wijze Vrouwen

Gent zit vol straffe madammen en de Raad der Wijze Vrouwen wil deze op DOK ontvangen, in de redactie, als een alternatieve ruimte waarin iedereen vrijuit kan spreken.

Democrazy

Muziekclub Democrazy is medestichter van DOK. In het dagelijkse leven is het ook een muziekclub met activiteiten op een aantal plaatsen in de stad Gent. Democrazy is voornamelijk actief in Kunstencentrum Vooruit, Charlatan, Handelsbeurs, Minardschouwburg, de Centrale en White Cat. En op DOK.

Gereedschapskast

‘Gereedschapskast’ is een grote kast vol werktuigen ter beschikking van zij die willen experimenteren en tegelijk een klein atelier als ontmoetingsplek voor doe-het-zelf.

Geveltuinbrigade

Geveltuintjes zorgen voor een aangenamere straat, een zuivere lucht, een koelere straat en ze kunnen mensen verbinden. De Geveltuinbrigade massaal geveltuintjes planten bij mensen die stiekem wel zo’n tuintje willen maar er zelf niet toe komen.

GreenUp

Elke lege muur is een gemiste kans. Waarom uitkijken op kale baksteen als je van de ruimte gebruik kunt maken om je eigen modulaire muurtuin te ontwerpen?

KapOw

KapOw is een artistiek collectief. Een familie met visionairen, kunstenaars, boardlovers, reizigers en meer in de rangen. Ze stellen dit jaar opnieuw de DOKramp open voor publiek: een mini skate-ramp op DOK

Klubhuis

Taart en gezelligheid, dat is waar het om draait bij Klubhuis. Taart met plantaardige, échte ingrediënten. Join the Klub!   

MEER

MEER is een curatorencollectief opgericht door Mirthe Demaerel, Ilse Roosens en Céline Vermeire. Samengebracht aan zee en verankerd op DOK.

Metal Crew

In 2016 startte vzw Scaramouche het project Metal Crew op DOK. Op donderdag en vrijdag komen jongeren van 15 tot 25 jaar zonder diploma of zonder motivatie om school te lopen, praktijkervaring metaal opdoen in een bedrijf in s(t)imulatiemodus.

Mémé Calin

Mémé Calin (Severine Cousein) focust zich dit jaar op de nood aan een tactiele praktijk, naast alle verbale en digitale communicatie die ons omringt.

N.V.O.V.K.B.

De Nieuw Verenigde Oost Vlaamse Knutselbond, kortweg N.V.O.V.K.B., is een collectief dat zich de afgelopen jaren heeft gespecialiseerd in het creëren van ongewone ruimtes en interactieve confrontaties.

Point of Gravity

Raquel Sanchez en Sofie Velghe zijn gepassioneerd door de circuskunst en willen niets liever dan hun enthousiasme en passie delen met kinderen, jongeren, volwassenen en mensen met een beperking. De hele zomer lang kan je op DOK je innerlijke acrobaat naar boven halen tijdens hun workshops!

Refu Interim

Refu Interim is een project, ontstaan vanuit cirQ. Met Refu Interim richt cirQ een 'interimbureau' op, dat vluchtelingen en nieuwkomers die legaal in België verblijven aan het werk helpt als vrijwilliger in de culturele, sociale en vrijetijdssector.

Sonderland

Sonderland is een collectief van jonge journalisten, fotografen, schrijvers, kunstenaars ... die op een nieuwe manier non-fictie willen brengen. Ze nemen de tijd om zich te verdiepen in onderwerpen, om afgewerkte verhalen te brengen, en om buiten de landsgrenzen te denken en werken.

Stadsgreep

Stadsgreep is een groep burgers die samen met experts en ervaringsdeskundigen op zoek gaat naar concrete voorstellen voor politieke vernieuwing. De bedoeling: permanente deelname van burgers aan het bestuur mogelijk maken in Gent.

Stadstuingent

Stadstuingent houdt het simpel: het biedt planten aan voor stadstuinen, binnentuinen en geveltuintjes in de stad!

Stand & Deliver

Stand & Deliver nodigt je uit om elke laatste woensdag van de maand je gedachtekronkels met de wereld te delen via een open podium voor o.a. spoken word / poëzie, comedy en muziek. 

Topo Copy

Topo Copy — Utopic print center for creative people — is al sinds het prille begin een vaste waarde op DOK en gooit ook dit seizoen weer een lading print, inkt en papier in de strijd.

Tumult.fm

Dit seizoen is Tumult.fm, na een avontuur in 2016, opnieuw DOKbewoner en beheert het de SMARTkabine in de voortuin van DOK. Elke eerste zondag van de maand opent de kabine met steeds een nieuwe invulling van jong aanstormend talent.

VOEM

VOEM is een 'etnisch-culturele federatie': een koepelvereniging met meer dan 80 afdelingen, verspreid over Vlaanderen en Brussel. Samen met deze afdelingen werkt VOEM acties uit rond cultuur, gemeenschapsvorming, educatie en maatschappelijke activering; steeds met een interculturele insteek.

cirQ

cirQ is medestichter van DOK én het productiehuis achter o.a. Bataclan, Batakamp en Batabata. Het is een collectief van mensen met verschillende achtergronden en specialisaties, van professoren over acteurs tot grafisch vormgevers.

playField.

playField is een jong collectief dat in zijn werk de grens tussen acteur en toeschouwer onderzoekt. Ze nodigen via interactieve installaties het publiek uit tot een gezamenlijke beleving waarin zowel de uitnodiging als het participeren van belang zijn voor de ervaring van de toeschouwer.

tBEDRIJF

tBEDRIJF is een visueel collectief met als thuisbasis Gent en Leuven. Algemeen beschrijven ze hun werk als ‘instant architecture’. Door gebruik te maken van geluid, video, licht of 3D structuren versterken ze de omgeving en/of performance.