Urban Smart Farm

De Urban Smart Farm is een modulaire, mobiele en compacte oplossing voor duurzame, stedelijke voedselproductie en focust op een optimalisatie van de nutriëntenstroom in een gesloten productiecyclus.

VISSEN, GARNALEN en KRUIDEN                   

Agrado VOF ontwikkelde met de Urban Smart Farm een nieuw concept voor intensieve, verticale teelt van vissenschaaldieren en kruiden in een gecontroleerde omgeving, gebaseerd op een innovatieve cyclus. 

47678_65133_pcV6db
urban_smartfarm_containers

COMMERCIËLE, MAATSCHAPPELIJKE EN ECOLOGISCHE BELANGEN IN EVENWICHT

Dit nieuwe landbouwmodel zoekt de kortste keten in de distributie. De Urban Smart Farm groeit mee met een stad in transitie, ziet sociale meerwaarde in participatie en wilt de evenwichtsoefening maken tussen commerciële, maatschappelijke en ecologische belangen.

Aquaponics, teelt van gewassen in meerdere lagen (vertical farming), visvoer geweekt op afval en gebruik van hi-tech verlichting zijn de basistechnologieën van dit innovatieve project. Eén container wordt ingericht met rekken waarin planten groeien op hydrocultuur onder ledverlichting. Het water wordt bemest door vissen en garnalen in de tweede zeecontainer ernaast.

04a23aae8d_bloem_urban_smart_farm_1
d52ac56e52_Urba,-Smart-Farm-Gent-7

Daarnaast gedijen kruiden in ‘groeitorens’ onder natuurlijk licht in kunststof buizen. Natuurlijk bemest water voorziet de planten van voeding en vocht via de bovenkant van de torens. Zo wilt Urban Smart Farm de schaarse en dure productieruimte in de stad optimaal benutten. Als eindproduct van deze cyclus kan de bewuste consument verse vis,garnalen, kruiden en mini-groenten kopen.

Met deze opstelling op DOK, wilde Urban Smart Farm zijn vernieuwende concept en bijhorende technologieën introduceren in Gent.  Ze brachten dit op een interactieve en educatieve manier met o.a. participatiemomenten, smaakstaaltjes en proefrondleidingen.


RONDLEIDINGEN  2016   

Urban Smart Farm gaf in 2016 rondleidingen op 14, 21 en 28 augustus en stelde zijn containers open voor geïnteresseerden. Zo kreeg iedereen de kans om een exclusieve blik te werpen op de complexe mechanismen van de stedelijke landbouw.


Deel!
  • Facebook
  • Twitter
  • email
Terug naar alle bewoners