Radio Jokari

Radio Jokari was een sociaal experiment van Nathalie Snauwaert dat zich in de zomer van 2016 bij de DOKbewoner-familie aangesloot. Ze deed hiervoor beroep op de toevallige ontmoeting met bewoners en bezoekers, buren en boeren, makers en believers, geliefden en vreemdelingen op DOK. Het was een spel en één grote zoektocht naar wat ‘the next big thing’ dan wel mag zijn, hier in Gent, op het vlak van werk en liefde.
De naam Jokari was hier eerder gekozen als vervlaamsing van het levendige Italiaanse werkwoord ‘giocare’ wat zoveel betekent als spelen, uitvoeren, voorspelen. Het klinkt ook gewoon veel beter in het Gents. 

Bestand_001-1-1024x768

Stel je voor dat we onze eigen stad mogen vormgeven, hoe zou die er dan uitzien? Het collectieve heruitvinden, hoe beginnen we eraan? Dit was de hamvraag die Nathalie Snauwaert dezer dagen bezig hield en waar ze deze nazomer een antwoord op zocht via spel. Wat is de eerstvolgende stap in werk en in liefde voor deze stad? Wat kan beter en wat is ‘the next big thing’ in Gent, zowel voor jou als voor mij, hier op straat, onder elkaar, in het kleinschalige en daarbuiten?

(Radio Jokari verzamelde in 2016 informatie op DOK en gooide deze iedere zondag van 14 tot 17 uur op de ether gooien in september 2016.)


PROJECT (2016) 

Radio Jokari zocht zoveel mogelijk liefdesbrieven in alle talen.

Het mogen ook kleine boodschappen zijn, tekstberichten, liederen en stukjes poëzie die je nog liggen hebt, en die misschien nooit de ontvanger hebben bereikt. Het hoeft niet meteen over een persoon te gaan, het kan ook over een passie gaan, of een andere liefkozing van iets of iemand.

Heb jij nog zo van die liefdesbrieven liggen? Deponeer een kopie in de DOK(brieven)bus, stuur ze door per mail of drop ze anoniem hier.

Je kan uw liefdesverklaringen ook persoonlijk meedelen tijdens de radio-uitzendingen vanaf september op zondag.

Je kan meer informatie over Radio Jokari vinden op hun webstite: radio-jokari.be)

Deel!
  • Facebook
  • Twitter
  • email
Terug naar alle bewoners