Le petit botanique 2014

Le Petit Botanique brengt op DOK elke middag tijdens de week vers geplukte groenten uit de stadsboerderij op uw bord. Labeur en Compaan, twee sociaal-ecologische werkplaatsen uit het Gentse, realiseren zo extra werk voor mensen die anders moeilijker aan de bak komen. Elke laatste vrijdag van de maand tussen 18u en 24u serveren de stadslandbouwers ook een diner van eigen kweek.

Met de over-eerlijke groenten en kruiden gaat chef-kok Joachim Haemers vanaf 7 mei aan de slag in Le Petit Botanique. Hij serveert de vers geplukte groenten, geteeld én bereid op duurzame wijze. Le Petit Botanique staat voor duurzaamheid, voor eerlijk, lekker en vers eten, voor maatschappelijk engagement, voor ecologie. Voor recuperatie ook. Le Petit Botanique serveert in kringwinkelservies oververse gerechten.  Slaatjes, soep of een heerlijk hoofdgerecht. Elke week iets anders, afhankelijk van wat de stadsboerderij uit de grond haalt. Chef-kok Joachim combineert meiraapjes, raapsteel, rode ajuin en venkel tot koninklijke heerlijkheden. En dat alles aan democratische prijzen. Want Le Petit Botanique is veel meer dan een pop-up resto: het wordt dé ontmoetingsplek voor al wie van de stad, van Gent houdt, in al zijn facetten.

Le Petit Botanique is sociaal, dynamisch, interactief, (h)eerlijk lekker, kortom: een plek voor en door mensen uit de stad.

Benieuwd hoe het er achter de schermen aan toe gaat? Klik hier voor een fotoverslag van boer tot bord.

Praktisch
Elke middag tijdens de week (behalve op feestdagen): lunch van 11u tot 14u
Elke laatste vrijdag van de maand: diner van 18u  tot 24u

Op het diner 30 mei kwam fanfare ‘De onbevlekte ontvangenis’ langs.
Barbara Vlaeminck zorgt voor een akoestische set tijdens het slotdiner 26/09.

Klik hier voor het weekmenu.
Reservaties via www.stadslandbouwgent.be.

Le Petit Botanique is synoniem voor een stadsboerderij van liefst 7000m² in Sint-Amandsberg, staat voor in Gent gemaakte bloem- en kruidenbakken uit gerecupereerd hout, én tekent voor het pop up resto dat op 5 mei de deuren opent op DOK. In de stadsboerderij zorgt de Gentse stadsboer, Martin Rebry, voor de kweek én oogst van lekkere, soms vergeten groenten en kruiden. Hij doet dat zonder de natuur of de mens geweld aan te doen, maakt gebruik van gedegen potgrond van Peltracom. Hij kweekt in groentenbakken van Recup Design.

IMG_1331 IMG_1339

lpb (2) lpb (3)

lpb (4) lpb

le petit botaniqqque le petit botaniqueee

IMG_1340 IMG_1256

le petit botanique de bevlekte ontvangenis le petit botanique de bevlekte ontvangenis2

 

Deel!
  • Facebook
  • Twitter
  • email
Terug naar alle bewoners