LABLAND

Labland was dé experimenteerplek in Gent waar gewerkt werd aan de ontwikkeling van compacte, duurzame, comfortabele en betaalbare woningen in Gent.

Screen Shot 2016-06-07 at 11.59.09

Labland bracht deskundigen samen om een debat te voeren, mogelijkheden te bestuderen en te zoeken naar een haalbaar en concreet uitvoerbaar project. De Lablandgroep peilde in de sector via ronde tafel gesprekken en inspiratie sessies naar de behoeften, dromen en verwachtingen voor andere manieren van bouwen en wonen.  

Momenteel werkt Labland samen met de stad Gent een haalbaarheidsstudie uit die zal moeten uitwijzen of het concreet realiseren zulk een experimenteerplek mogelijk is in Gent.


EXPERIMENT & ONDERZOEK                        
Organisaties, bedrijven, academische instellingen en burgers konden bij Labland experimenteren met duurzame materialen, innovatieve bouwtechnieken en betaalbare oplossingen voor het construeren van energiezuinige woningen in de stad. Ze wilden ook onderzoeken of er kan gewerkt worden met low-tech doe-het-zelf technieken, zodat individuen zelf kunnen experimenteren met materialen die interessant zijn in klimaatneutrale of zelfs  klimaatpositieve woningen die afwijken van de gangbare methoden.

In Labland moest het mogelijk zijn om nieuwe prototypes van woningen te ontwikkelen die op termijn tot zeer grote besparing van energie en emissie konden leiden, rekening houdend met de levenscyclus van de materialen en tegemoetkomend aan de noden van de bewoners.

Meer info: www.labland.be

EVENEMENTEN 2016             

Screen Shot 2016-06-07 at 11.59.02

25 mei – Labland in zicht

Labland organiseerde een infoavond rond hun werking. Iedereen werd uitgenodigd om mee te brainstormen over hoe ze nog duurzamer konden worden. 

Deel!
  • Facebook
  • Twitter
  • email
Terug naar alle bewoners