Keet 2014

Keet is sinds eind juli te gast op DOK. Dit kleine huis op wielen is een tijdelijk project dat een nieuwe manier van leven profileert waarin autonomie en zelfvoorziening centraal staan. In plaats van te consumeren, denkt Keet actief na over een alternatief bestaan voor afvalmateriaal.

Keet meet 2.5m op 6m, is 3.97m hoog en werd rond het geraamte van een oude caravan geconstrueerd. De materialen waaruit het werd gemaakt, vonden bezielers Daniel en Bianca vooral op straat. Rommel, restjes, zwerfvuil, noem maar op, afval is ‘the new vernacular’ ofte de enige grondstoffen die vandaag gratis en overvloedig beschikbaar zijn voor iedereen.

Waar velen een stel rondtrekkende zigeuners met caravan verwachten, is het net de bedoeling van Keet om op een autonome en zelfvoorzienende manier een eigen plek te vinden in de maatschappij. De financiële en ecologische voordelen die daar uit voortkomen zijn meer dan mooi meegenomen.

The Tiny House werd in 2013 gebouwd en was sindsdien te gast op een boerderij in Breda (NL), een bos in Etten-Leur (NL), een bevriende boer in Galder (NL) en de Verbeke Foundation in Kemzeke (BE). En nu is het de beurt aan DOK.

 

 

Deel!
  • Facebook
  • Twitter
  • email
Terug naar alle bewoners