Jaagbaar

JAAGBAAR is een coöperatie die voorop stelt om verschillende aspecten van het dagelijkse leven te herbekijken en samenwerken te stimuleren in die aspecten: voeding, gezin, werk,…

De coöperatie hecht veel aandacht aan de kruisingen van die verschillende aspecten en gelooft dat net hier een meerwaarde in zit. JAAGBAAR heeft hun bureau op DOK, van waaruit ze hun werking tot stand kunnen brengen.

Volg Jaagbaar via 
Facebook  of via http://www.jaagbaar.be

13116227_10209217066294420_6690998947661992947_o

EVENEMENTEN  2016                        

JAAGBAAR organiseerde een kinderopvang in samenwerking met ouders, de bedoeling was om het concept van ouderparticipatie in crèches en scholen onder de loep te nemen en te kijken hoe ouders en geïnteresseerden optimaal kunnen ingezet worden in zulke structuren. Daarbij was duurzaamheid één van de vooropgestelde doelen. Inschrijven kan tot 20 juni. Meer info via jaagbaar.be .

JAAGBAAR nam verschillende keren de wisselkeuken van DOK in om ook hier te experimenteren met de krachtlijnen tussen gezin en duurzaam eten. Vers en duurzaam eten in de kinderopvang, warme meeneemmaaltijden voor ouders die overdag gaan werken en de mogelijkheid tot groepsaankopen zijn allemaal mogelijkheden die hier vorm kregen. Zonder kennis van de korte keten en de productiewijze kan er een duurzaam verhaal moeilijk bestaan, vandaar de samenwerking met partners als Voedselteams, Boeren en Buren, Velt en Vleesboer.

  • JAAGBAAR @ DOKkantine
    4, 11, 18 augustus & 1, 8, 15 september 

De coöperatie vroeg steeds één artiest die één avond op DOK alles cureert.

Deze zomer opende Jaagbaar op 6 donderdagen de kantine op Dok. Soms hielden we gewoon een café open, soms met bring-your-own-meat-or-veggie-bbq, soms met een concertje, soms een documentaire, soms gewoon nog iets anders. 

Deel!
  • Facebook
  • Twitter
  • email
Terug naar alle bewoners