De Sleutel 2014

DOKMOESTUIN
Sociale Werkplaats De Sleutel legde in februari 2012 een moestuin aan op DOK en kweekte er sindsdien groenten en kruiden. De DOKmoestuin is geen klassieke volkstuin waar iedereen op zijn eigen plekje zijn eigen groenten verbouwt. Dit is een collectieve moestuin van de activerende werkvloer en buurtbewoners/moestuiniers. Er wordt samen gewerkt op een gemeenschappelijke lap grond, of liever in puinzakken, IBC-containers en ander recyclagemateriaal. DOKmoestuin maakt deel uit van het sociaal-ecologisch tewerkstellingsproject GROEnTEN uit GENT van Sociale Werkplaats De Sleutel. Het project steunt op vier pijlers: tewerkstelling, leefmilieu, moestuiniers en educatie.

De activerende werkvloer is een onderdeel van vzw Sociale Werkplaats De Sleutel. Het vormt een voortraject van activering voor mensen met een (ex-)verslavingsproblematiek. Hierdoor hebben ze een lange periode van werkloosheid achter de rug en een instabiele positie op de arbeidsmarkt. Op de activerende werkvloer leren ze opnieuw omgaan met arbeidsattitudes. Daarnaast gaat aandacht naar sociale contacten en ontwikkelen van mogelijkheden. Dit stadslandbouwproject creëert gevarieerd en uitdagend werk voor hun doelgroepmedewerkers. Hierbij komen ze ook in contact met thema’s zoals gezonde voeding, korte voedselketen en verminderen van voedselkilometers en op een biologische manier groenten kweken in stedelijke omgeving.

-> meer info Mathieu.Debruyne@fracarita.org
-> volg DOKmoestuin op facebook

desleutelmodulairbak

MODULAIRE MOESTUIN
De Sleutel maakte uit afvalhout modulaire zaaibakken. Het concept zorgt ervoor dat je op een handige, flexibele en toegankelijke manier aan stadslandbouw kan doen. Op plaatsen waar je niet veel ruimte hebt en/of geen volle grond beschikbaar hebt om groenten in te kweken kan deze moestuin gebruikt worden. Mensen die een kleine oppervlakte ter beschikking hebben zoals een terras, koertje of stoep kunnen toch op een vlotte manier hun groenten kweken. Het zijn bakken waar men gemakkelijk de gekende en populaire gewassen in kan kweken zoals radijs, wortel, courgette, tomaat,…  Aan de hand van het gewas dat je wil kweken kan je zelf de hoogte van de bak aanpassen. Je kan dit systeem bekijken en ook kopen op DOK.

 

Geïmpregneerd hout
Afmetingen 55/50
Met worteldoek
Een zakje seizoensgebonden zaad erbij
Aan 25 euro /stuk
3 kopen, 4de aan helft van de prijs!

-> meer info Mathieu.Debruyne@fracarita.org

groentenuitgent3 groentenuitgent4 groentenuitgent6 groentenuitgent7 groentenuitgent8 groentenuitgent9 groentenuitgent10 groentenuitgent11 groentenuitgent12 groetenuitgent2

 

Deel!
  • Facebook
  • Twitter
  • email
Terug naar alle bewoners