De Fiets van Troje 2014

De Fiets van Troje is een netwerk van samenwerkende burgers, bedrijven, overheden en organisaties. Het vormt een creatief laboratorium dat oplossingen aanreikt om versneld te komen tot een duurzame Gentse regio. Met strategisch gekozen experimenten willen ze het Gent van morgen tastbaar maken. Het Fiets van Troje-netwerk kan als DOK-bewoner haar experimenten inhoudelijk en praktisch vormgeven op het terrein van DOK. Van nu tot eind juni organiseren ze een hele reeks tijdelijke leefstraten in Gent. Dit experiment is te volgen via www.leefstraat.be. Via workshops en netwerkmomenten op DOK en andere plaatsen in Gent ondersteunen ze dit en andere (nieuwe) experimenten.

 

Demo Leefstraat 
De voorbije twee jaar werden 11 Gentse straten tijdelijk ‚leefstraten’: in overleg met elkaar maakten de bewoners hun straat duurzamer, socialer, kortom meer leefbaar. De experimenten waren tijdelijk, maar werken inspirerend. Vanaf 3 augustus is op DOK een demo leefstraat te bezichtigen. Er zijn zitbanken, gras en een inspirerende fotoreportage over de voorbije projecten.

Meer info via deze link.

Info
Fiets van Troje experimenteert met straatinrichting en nieuwe mobiliteitsvormen. Lees meer op hun website. Goesting om (mee) te experimenteren met het Gent van morgen of om mee te werken aan de Gentse leefstraten, contacteer pieter@leefstraat.be.

leefstraat (2) leefstraat (3) leefstraat leefstraat

Deel!
  • Facebook
  • Twitter
  • email
Terug naar alle bewoners