Cee Pil – Artist in Residence 2014

Cee Pil is de man achter de paarden op DOK. “Paarden?”, zegt u. Inderdaad. Sinds 2013 herbergt het domein een twintigtal levensechte kunstwerken van ons favoriete ros.

Dierlijk vertier
Artist-in-residence Cee Pil woont en werkt tegenwoordig in Berlijn, maar was tot voor kort actief in de oude dokken. Na jarenlang flirten met street art in schilderkunst verkent hij nu ook graffiti. De volledige site met dieren bevolken, was Pil’s oorspronkelijke idee. Paarden werden gaandeweg zijn … ahm … stokpaardje.

Sociale dynamiek
Behalve paarden zijn contrasten en patronen vaste waarden in zijn werk op DOK. Denk maar aan de keuze voor paard ipv mens als hoofdpersonage, natuur vs industrie, atypische dragers zoals oude houten panelen en brokkelige muren, de organische patronen die deze dragers toelaten, … Zowel thema, materiaal en uitvoering zijn metafoor voor hedendaagse maatschappelijke ordening; toenemende verstedelijking doet de anonieme mens hunkeren naar natuur. DOK is de plek bij uitstek om deze dynamiek ten volle te uiten.

De paarden van Cee Pil zijn goed verborgen. Kom voor eind september (met je kroost) naar DOK en probeer deze en meer pareltjes te spotten.

Deel!
  • Facebook
  • Twitter
  • email
Terug naar alle bewoners