BLANCO

BLANCO is de noemer waaronder NUCLEO haar platformfunctie uitbouwt. BLANCO biedt een venster op het werk van de bij NUCLEO residerende kunstenaars, met ruimte voor experiment, reflectie en presentatie.

BLANCO opende in maart 2015 een onderzoeks- en presentatieplek in één van de ateliergebouwen van NUCLEO en treedt met verschillende projecten ook sporadisch buiten de muren van de eigen panden. Zo stimuleert de organisatie haar kunstenaars om met hun werk in dialoog te treden met de wereld buiten het atelier.  In 2015 gaf BLANCO maandelijks drie ramen boven de DOKkantine als canvas aan een andere kunstenaar, in 2016 deden ze dit met de 3 grote ramen aan de loods.

NUCLEO ontwikkelt kwaliteitsvolle en betaalbare ateliers in Gent en omgeving voor kunstenaars uit verschillende kunstdisciplines. We verruimen en verdiepen onze atelierwerking door bijzondere aandacht voor de sociale omgeving, een doorgedreven artistieke vernetwerking en de nood aan productiefaciliteiten. We ontwikkelen een visie op atelierbeheer en -beleid in Vlaanderen en fungeren als kenniscentrum voor andere organisaties en lokale overheden die ateliers willen ontwikkelen en beheren.


PROGRAMMA 2016         


INFO

Deel!
  • Facebook
  • Twitter
  • email
Terug naar alle bewoners