Black Dragon – Kombucha brouwerij

Dit jaar hostte DOK voor de eerste keer een brouwerij. Yannick Claerman bewees met Black Dragon, dat een brouwerij niet altijd bier moet brouwen, want Black Dragon was een Kombucha brouwerij. Yannick Claerman reisde de afgelopen jaren regelmatig naar San Diego en kwam daar in aanraking met deze gefermenteerde thee. Op DOK heeft Yannick zijn Kombucha-recepten verfijnd, getest en verkocht. Dit was een work in progress, vanaf juli (2016) kon je deze drank zelf komen uittesten.

BLACK DRAGON STEUNT LOKALE GENTSE PROJECTEN
Voor iedere verkochte fles Black Dragon, werd een deel van de opbrengst gedoneerd aan drie lokale Gentse goede doelen of projecten. Bij aankoop van een fles Black Dragon kon je stemmen op het project dat jouw voorkeur geniet.


Vijf smaken zijn reeds ontwikkeld:

Devil’s Claw
Combineert zinderende munt en frisse appel met duivelsklauw en rozemarijn. Een pijnstillend en helend tonicum dat je innerlijke krachtdier versterkt.

GinGin

Fusioneert ginger en ginseng. Het ultiem levenselixer met wild karakter blaast je omver, steekt je in brand en splijt je in twee. Wat achterblijft is het rauwe gevoel dat je leeft.

Sage
Gidst je de donkere krochten van de onderwereld binnen. Salie, sint-janskruid en pompelmoes luwen de gespannen gewelven van de geest.

Witch Hazel
Laat een furie van pure passie op je los. Verlies jezelf in de warme gloed en onderga hoe je hart en bloedvaten de toverhazelaar, hibiscus en rode bessen omarmen.

Fireweed
Verscherpt je zintuigen tot bovennatuurlijke waarden. Het zou de doven doen horen en de blinden doen zien. Mango, wilgenroosje en kurkuma creƫren een wervelwind aan zoete zonden.

13091965_1687844084798392_7249920260983551267_n
Deel!
  • Facebook
  • Twitter
  • email
Terug naar alle bewoners