B-and-Bee 2014

B-and-Bee kampeerde tijdens de Gentse Feesten op DOK. Zonder tent weliswaar. Houten opstapelbare slaapcapsules met alle basis comfort in de vorm van een honinggraat, dat is B-and-Bee. Enkele prototypes werden tien dagen lang getest door lustige feestgangers.

B-and-Bee is een modulaire constructie van zeshoekige cabines die tot vier hokjes hoog kunnen gestapeld worden. Binnen is er plaats voor een matras van 1.5m op 2m. Geen gedoe meer met wegwerptentjes en haringen, B-and-Bee is compact, mobiel en duurzaam. Ideaal om de festivalzomer met glans te overleven. Veel mensen op weinig oppervlakte te slapen leggen, is de achterliggende idee. Bovendien is dit alternatieve stulpje brandveilig en bestand tegen alle weersomstandigheden.

Geslapen en goedgekeurd?
Tien dagen lang testten feestvierders van diverse pluimage de honinggraten. Elke ochtend bij een ontbijtje – en met een kater? – gaven de gasten feedback omtrent temperatuur, geluidsisolatie, slaapcomfort en gezelligheid. De enthousiaste reacties zijn hoopvol. Het ziet er naar uit dat B-and-Bee in 2015 de wereld zal veroveren.

Dit innovatieproject is een initiatief van Barbara Vanthorre, coördinatrice van sociale werkplaats Compaan in samenwerking met Labeur vzw. Beiden zijn ook het brein en de handen achter die andere DOKbewoner, Le Petit Botanique. Op die manier willen ze laaggeschoolden kansen en ervaring aanreiken door hen nauw te betrekken bij de productie van B-and-Bee.

 

 

 

 

Deel!
  • Facebook
  • Twitter
  • email
Terug naar alle bewoners