Keuken

Aan eten geen gebrek op DOK. Verschillende DOKbewoners werken aan projecten rond voedsel en zullen ook instaan voor eetstandjes. Of je kookt je eigen potje.

WISSELKEUKEN
Op regelmatige basis zal een nieuwe kok of culinair idee intrek nemen in de wisselkeuken. Sommigen serveren enkel op zondag, andere gaan voor een intense week. Voor de precieze data én info hou je best de agenda in de gaten. 

BBQ
Op DOK staan er 3 grote bbq’s die je op zondag vrij kan gebruiken. Breng wel je eigen houtskool mee! Reserveren is niet mogelijk, maar
schuif gerust aan. 

EETSTANDJES & BIOHOEK
Op alle marktdagen  kan je genieten van verschillende eetstandjes. Marktkramers die hun wagen of tent graag opzetten op ons terrein, kunnen de voorwaarden aanvragen via sven@dokgent.be.


MEER INFO OVER WISSELKEUKEN

Wisselkeuken is een gedeelde horecaruimte waar koks en
culinair geïnteresseerden de mogelijkheid krijgen om hun concept uit te
proberen of te experimenteren met voeding. DOK voorziet een centraal gelegen container op het DOKterrein, die uitgerust is met verschillende werktafels en een spoelbak, een oven, een grote frigo en 2 electrische kookplaten. Wil je extra materiaal, neem je dit best zelf mee. Gas is niet toegestaan.
Het is de bedoeling dat je je eigen benodigdheden en materiaal voorziet. (geen wegwerp) Deze ruimte kan je gebruiken voor een onbepaalde periode, naargelang de noden van je idee of concept. 

DOK biedt de container
gratis aan (tenzij je energieverbruik de pan uit swingt). De enige voorwaarden om in dit experiment mee te stappen zijn dat je een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering hebt en dat je kan factureren. Indien je beslist om op DOKzondagen eten te serveren, is het de bedoeling dat je werkt met het bonnensysteem. Er wordt dan 15% van je omzet verrekend. Je kan ook op andere dagen de DOKkeuken open houden, dan werk je volledig voor eigen rekening. 

Als je deze uitdaging wilt aangaan, kan je mailen naar liesbeth@dokgent.be met een beschrijving van je concept, je plannen en eventuele ervaring.